Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki mondjuk fent van iwiwen...

Aki mondjuk fent van iwiwen vagy facebookon és van kapcsolata az miért nem úgy állítja be hogy nincs?

Figyelt kérdés

Ez most lehet hogy hülye kérdés vagy hülyének néztek de nem értem hogy ha egyszer kapcsolatban van akkor miért nem azt állítja be.Sok olyat is láttam akinek fennt van a kutyája macskája és egy képet nem tesz fel a párjáról,most nem azt mondom hogy az egész családi naplót tegye fel :)de azért ha már barátnők anyu,apu,gyerekek fent vannak,akkor nem tudom hogy miért nem lehet a párunkról is!

Tudom nyilván olyanok is vannak akik megkérik hogy ne tegye fel őket!

Arról nem is beszélve hogy ennek láttán hogy nincs bejelölve hogy kapcsolatban és kép sincs fennt még zaklatóknak is kiteszi magát,jó úgy is de azért így szerintem sokan nem mernek írni egy olyannak!

2011. jún. 21. 11:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekem is csak 3 képem van kinnt magamról, be vagyok jelölve, hogy kapcsolatban aztán annyi. Párom utál fényképezkedni, Őrőla sincs kép. Akik ismernek úgy is tudják ki a párom akik meg nem semmi közük hozzá!

22/N

2011. jún. 21. 12:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Akik ennyire le.szarják miért is vannak fent?
2011. jún. 21. 12:11
 13/21 anonim válasza:
100%
Én kiirtam, s az esküvőnk utáni napon be is állitottam, hogy házas, a profilkép a férjemmel együtt készült kép. A páromnak szintúgy az. Én teszek fel mindig, rólunk s a gyerekeinkről is. Én büszkén vállalom fel a kapcsolatunkat, s miért ne jelezzem ezt, hogy más is tudja?
2011. jún. 21. 12:12
 14/21 anonim ***** válasza:

Nekem meg már volt kint minden....pedig nem is az volt az állapotom, most se vagyok házas, de elkerülök pár zaklatót....

PLusz én azért se tennám ki, ki a pasim, az eddigiekből tanulva, mert félnék hogy vki tönkreteszi....

Most is épp egy laza kapcsolatom van, titokban, mégis tudja a fél város, és alánk tettek párszor, mi meg összevesztünk miattuk ..

2011. jún. 21. 12:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Párom azt mondta,azért nem állitja át, mert az előző kapcsolatában átállitotta, és amikor szakitottak, akk rossz érzés volt újra azt irni ki, h egyedüláló. Hülyeség, de ez van.
2011. jún. 21. 12:15
 16/21 anonim ***** válasza:
A közösségi oldal nem társkereső oldal. Aki ott próbál felszedni, kapcsolati beállításomtól függetlenül elküldöm a fenébe! Ha ismer, visszajelölöm, ha meg nem, akkor ne írogasson nekem!
2011. jún. 21. 12:19
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem az az ÉN profilom. én attól vagyok rosszul, ha valakinek meg csak a párjáról van fent kép, ezer féle pozícióban, na meg a csókolózós, egymást nyalogatós képektől is hányok...aki tudja tudja, aki nem, annak meg tök mindegy is. ha végigmegyek az utcán kézen fogva a párommal, akkor nem hiszem, hogy szégyenlem, attól függetlenül, ha nem teszek fel róla képet
2011. jún. 21. 12:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Míg szabadon lehet privát adatokkal visszaélni, magyarán bárki ellophatja, sőtt ebből él, addig nem érdemes ennyi adatot kiadni. Továbbá mint a facebook agresszívan tejeszkedik. (Már jóformán nincs olyan oldal ahol nem jelenne meg a logoja.) Pl. kötelez, hogy adatokat adj meg magadról, miközben te nem tudod a megadott adatokat levédeni, bárki hozzáférhet. Ez más "közösségi" oldalakra is igaz. Az egyik itt nem említett oldal valótlan ismeretségeket tukmál rád, miközben tudod, hogy az illetővel semmi közös dolgod nem volt, stb. Szóval facebook menekülni, a másik oldalaknál korlátozni a megadott adatokat.

Ezek az oldalak nem belügyi nyilvántartók. Itt mindenki azt ad meg magáról(!) amit jónak lát. Ha másról tesz fel fotót, adatot, információt esetleg még megütheti a bokáját is.

Hány olyan letölthető tübb 100 megás file van már a neten amiben az ilyen közösségi oldalak képei kerengenek. Pár év múlva, ha előkerülnek űjra, hány kapcsolatot, családot fognak tönkre tenni majd.

Talán ezért is nem ezzel a logikával gondolkoznak mint te.

Egyébként lehet, hogy van közös ismerősötóok. Azon keresztúl felveheted vele a kapcsolatot, illetve érdeklődhetsz utána.

2011. jún. 21. 12:29
 19/21 anonim ***** válasza:

Nézőpont kérdése az egész.

Férjem fent van facebookon, ráadásul naponta használja.

Ennek ellenére nincs megjelölve, hogy kapcsolatban lenne, és nincs fenn kép sem rólam, sem a gyerekeinkről.

Miért? Mert nem érdekli.

Fel tett egy képet magáról amiről fel lehet ismerni, aztán szevasz tavasz.

2011. jún. 21. 13:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, ma már nem egy olyan bűnbanda van, aki arra szakosodott, hogy ilyen közösségi oldalakról az áldozatainak a szociális hálóját, és a róluk található minden infót leszedjen.

Megtörtént eset, hogy egy idős hölgyet felhívtak, hogy a fia balesetet szenvedett. A mobilszámát, a nevét, az anyja nevét, a korát, a párja nevét és adatait, mindent le tudtak szedni ezekről az oldalakról a profiljából, az ismerősei megvizsgálásával, az ottani fórumhozzászólásaival, az anyja/barátai fórumos diskurzusainak köszönhetően (pl. mikor mentek nyaralni? és hova? az illető leírta, meg minden). MINDENT tudtak a fiáról, és közölték, hogy egy külföldi klinikán van, és csak akkor tudják megmenteni, ha kifizet x pénzt. Közölték, hogy telefonon nem tudja hívni, mer tönkrement a balesetben a telefon, stb. Letették a telefont. Ezután felhívta egy másik ember, aki orvosnak adta ki magát, és mindezt megerősítette. A nő átutalta az összeget, és később tudta meg, hogy a fia jól van és átvágták.

Hát ilyenek miatt ma már nem szabad ott semmilyen fontos infót megadni, olyasmikről diskurálni a közösségi oldal fórumain, amiből bármit összerakhatnak. Nem pártolom a blogokat sem.

Nekem egyetlen dolog miatt van mégis minimális profilom: mert a HR-sek figyelik ezeket az oldalakat, és fura, ha nincs rólad info. De ők is beérik egy igazolványképpel, és a ténnyel, hogy benne vagy a rendszerben, és megtalálható vagy.

2011. jún. 21. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!