Egy nagyon jó gináziumban tanulok,ami országos szinten is erős, és ebben a gimnáziumban is jobbak az eredményeim mint az átlagnak. Tudom hogy egyetemre szeretnék menni, akár külföldre is. Most éppen egy felsőfokú német és egy középfokú angol nyelvvizsgára készülök.
Az gimi és a régi sulim nem egy városban vannak, és a régi suliból való ismerőseim állandóan szekálnak, gúnyolódnak velem, és olyanokat vágnak a fejemhez, hogy "a tanulás elveszi az életemet", meg "biztos jól elleszek a könyveimmel amíg ők bulizni mennek". Ez engem nagyon zavar, mert sokukkal jóban voltam, de mióta a vezéregyéniségek így állnak hozzám, mindenki tartózkodóbb velem. Tudni kell, hogy nem egy ismerősömet kellett részegen hazavinni házibuliból. Az új helyen sok barátom van, mégis nagyon elkeserít hogy a "régiek" így állnak hozzám. Mit kéne tennem hogy elfogadjanak? Tényleg baj ez?
2011. jún. 19. 20:59
1/4 anonim válasza:
Eltér tőlük az értékrended, nincs ezzel baj. A régi barátaid megmaradtak az "ótvaros" szintjükön. Te pedig tovább léptél. Foglalkozz azokkal a barátaiddal, akik normálisan bánnak veled. A többi "barát" meg úgysem számít.
2011. jún. 19. 21:11
2/4 anonim válasza:
Tanulj és tanulj.Ne foglalkozz velük.Majd X év múlval rádöbbennek hogy te csináltad jól.Majd akkor megpukkadnak hogy a te fizud 2x,3x annyi mint az övék :)
Amúgy mi leszel ha "nagy" leszel?
2011. jún. 19. 21:13
3/4 anonim válasza:
Irigyek rád, hogy neked van eszed, jó suliba jársz. Ennyi. Nem veled van a baj.
2011. jún. 19. 21:41
4/4 anonim válasza:
Azért azt ne felejtsük el, hogy a bulizás meg a tanulás nem zárja ki egymást. Nekem pl a legrosszabb 2 érettségim 88 és 89% lett pár éve, a többi mind 96% felett. És végigbuliztam az érettségi évét, mégis tudtam tanulni is. Most egyetemre járok, ugyanez van. Nincs hétvége, hogy otthon lennék pénteken és szombaton este, már számtalanszor kellett hazavinni engem is, úgy, hogy nem tudtam magamról egyáltalán még lábra állni sem. Sose buktam még tárgyat, most szakdogát írok. Gimi is és egyetem is az ország legjobbjai között van ahova jártam/járok. Persze én is egy szélsőség vagyok, de lehet, hogy te is az vagy. Meg lehet találni egy egyensúlyt, mondjuk minden második-harmadik pénteken elmenni valahova suli után, két-háromhavonta meg mondjuk bulizni. 21f
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!