Működhet jól egy "mélyen vallásos" férfi és egy hívő, de egyáltalán nem vallásos nő között párkapcsolat?
Figyelt kérdés
Elég jól kijövök egy sráccal/fiatal férfival mostanában, aki néhány hete elmondta, hogy vallásos neveltetést kapott egészen kicsi korától otthon és az iskoláiban is, számára és a családja számára a vallás nagyon fontos. Misére jár minden vasárnap és igen, emellett éli a fiatalok életét is, de nem olyan mértékben, mint a többiek. Bulizik, de tartja a mértéket, sokkal figyelmesebb mint a kortársai stb. Engem valami iszonyatosan megfogott benne és őt sem zavarja az, hogy én úgy állok a vallás témához, ahogy... Viszont nem tudom hosszútávon ez működhet-e!? Ő is katolikus, én is. Az én életemben sajnos történt egy olyan dolog, ami mindenféle vallástól teljesen eltántorított, nem akarok misére járni, nem akarok gyónni, semmit nem akarok ezzel kapcsolatban! Hosszútávon mennyire okozgat ez a nézetbeli eltérés problémát egy kapcsolatban? Minden vélemény nagyon érdekelne. Előre is köszönöm a válaszokat!2011. jún. 19. 20:39
11/12 anonim válasza:
ha eltelik még egy kis idő, és megszeretitek egymást, érdemes komolyan átgondolni ezt. nevetségesen fog hangzani, de le kell ülni és felírni mindent hogy mit hogyan akartok az életben. elvégre a keresztény gondolkodásnak ez a felfogása, gondolom házasság lesz, gyerekek, anyagiak, lelkiek, ezeknek mind passzolni kell. helyetted nem tud dönteni senki sem ismeretlenben. jobban ismerjétek meg egymást.
a jövőbe meg senki sem lát, kis kockázat mindenben lehet.
12/12 anonim válasza:
25 évig voltam vallásos férfi felesége, magam nem vagyok vallásos. Mindenben mindig mellette álltam, 2 fiunk született,már felnőttek. Most már tudom milyen az önzés magas iskolája. Nem kellene még egyszer vallásos férfi.Az életünk csak róla szólt, körülötte forgott a világ.Azóta érzem jól magam, amióta egyedül élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!