Melyik rovásírás ajánlott?
a rovás az rovás
egyébként nem rovásírás hanem csak rovás, az már magába foglalja az írást is - ez a "rovásírás" szó olyan, mint a baconszalonna, strandfürdő, campingtábor, elmondod ugyanazt a szót egy szóban kétszer, olyan, mint ha anyád úgy hívna téged, hogy gyere ide "kislányom-meinekleinetochter" (kicsit vad, nem?) amúgy ezzel most nem kötözködni akartam
na szóval visszatérve a témára, a rovás az rovás, szerintem tökmind1, lehet mindkét irányba írni, a betűk meg nem lehetnek olyan nagyon különbözőek vagy igen?
Hát pedig vannak. Van egy Magyar Adorján féle, egy Forrai Sándor féle, és itt is találtam egy másikat: [link]
Csak azért kérdezem, mert szeretnék ezzel többet foglalkozni és még meg is tanulni. De akkor most mind3-mat?
utolsó: ez is elég érdekes mert mert már az "e" betű máshogy van mint a többi rovás abc-be... =/
én sem tudom egyébként h melyik van használatban.. =/
„én sem tudom egyébként h melyik van használatban.. =/”
Hivatalosan egyik sem, nem hivatalosan meg bármelyik.
De facto szabványként esetleg az Unicode előterjesztést érdemes megemlíteni, de azt is csak óvatosan:
egyre több város/falutáblákat rovásírással írnak ki és ott a Forrai féle abc van.
Az előbb voltam pl. fent egy honlapon ahol meg a másik féle abc volt..(pl. a H betű nagyon eltérő vagy a K betű...).
De szerintem a Forrai félét használják többen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!