Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy tetszik az új, éeneklehtő...

Hogy tetszik az új, éeneklehtő Himnusz és SZózat?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jún. 9. 21:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nekem kifejezetten tetszik, katonásabb, keményebb lett! Nekem bejön!

Amúgy is herótom volt már a vegyeskartól, a férfikar sokkal jobb! Legalább ők valóban énekelnek, nem csak sápítoznak (bocs, ez csak magánvélemény, de nekem a lágy hangok nem tetszettek sosem). Ennél már csak az volt a roszabb, amikor iskolai ünnepségeken senki nem énekelte, hanem kiállítottak 5 db 10 éves gyereket és ők az egér hangjukon cincogták el!

És én sem értem, most mit kell ezt úgy felfújni? Nem történt sem a szövegében, sem a dallamában változtatás, csak annyi, hogy valóban könnyebben énekelhető és markánsabb, férfiasabb lett. És ez miért nem jó? Ilyenen szőrözni, az eszem megáll....ez kb. olyan, mintha az I. világháborúban azon szórakoztak volna a fronton, hogy a katonazenekar épp milyen hangszínben játsza a himnuszt, vagy nem játszották volna, mert nincsenek nők a fronton...életszerűtlen, ugye? Akkor ezen mit kell problémát csinálni?

Tényleg nem értem...

2011. jún. 10. 12:28
 22/25 anonim ***** válasza:
Én tavaly ballagtam gimiből, és a himnuszt pl már akkor alacsonyabb hangnemben énekeltük, ahogy miséken is ha valamilyen ünnep volt, és a himnusz volt a "végszó"... nem hiszem hogy ez egy olyan nagy találmány, amely iskolák eddig foglalkoztak azzal, hogy énekelhető legyen, azok megpróbáltak tenni is érte. Nekem nincs problémám ezzel a változattal sem, azzal lenne, ha alapjaiban megváltoztatták volna. Akkor még lehet némi lincshangulat is kialakulna bennem, hogy Orbán Viki még azt is elveszi tőlünk, ami talán a magyarságunkat leginkább tükrözi. Szerintem gyönyörű himnuszunk van, és alap lenne, hogy a rendezvényeken, ha megszólal, mindenki együtt énekelje. Nekem pl a Himnusz eredeti hangnemben nem ment, kicsit lejjebb énekeltem, ilyen egyszerűen meg van oldva, viszont a Szózat számomra így vált kiénekelhetetlenül méllyé. :)
2011. jún. 10. 15:30
 23/25 anonim ***** válasza:

Az eddigi zenei alapon való változtatás üdvözlendő, mert a magasabb hangokat a ma átlagembere nehezebben tudja kiénekelni, mint a XIX. század embere. (Hangszálaink is változtak, nemcsak az átlagmagasságunk....)

Miután végighallgattam, a fenti véleményemet kiegészítem: nem egyszerűen lentebbi kezdőhang áthelyezés történt, ami üdvözlendő lenne, hanem a mű leegyszerűsítése is. Így nem

tetszik, nem helyeslem.

2011. jún. 10. 20:40
 24/25 anonim ***** válasza:
75%
A dicső történelmet így megalázni. Hát gratulálok! Ehhez is csak egy valamit tudok hozzászólni: ez Magyarország.
2011. jún. 10. 20:51
 25/25 anonim válasza:
komolyan mondom,a következő változáskor,már az lesz a szöveg hogy:Isten áldd meg a viktort,sok pénzel stb. ..-.-":DDDD egyébként,nem az a lényeg milyen hangszínnel énekled,hanem hoyg énekled-e egyáltalán:D
2011. júl. 9. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!