Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy tetszik az új, éeneklehtő...

Hogy tetszik az új, éeneklehtő Himnusz és SZózat?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jún. 9. 21:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Most hogy hallgatom, talán a hangszín is más.
2011. jún. 9. 21:43
 12/25 A kérdező kommentje:

Talán épp a hagnnem miatt énekelhetőbb.

De mások a kísérőhangszerek is

2011. jún. 9. 21:43
 13/25 anonim ***** válasza:
91%
Mert férfikar énekli vegyeskar helyett, és fúvószenekar kíséri szimfonikus zenekar helyett. Ez nem egy új Himnusz, mégcsak nem is egy új változat. Minek neki ekkora felhajtás? Ha Caramel elénekli egy szólamban Gesz-dúrban, az nem kerül be a Hírekbe...
2011. jún. 9. 21:46
 14/25 A kérdező kommentje:

"Mert férfikar énekli vegyeskar helyett, és fúvószenekar kíséri szimfonikus zenekar helyett"

Na, éppen ettől más :D

2011. jún. 9. 21:48
 15/25 anonim ***** válasza:
92%
Egyetértek azokkal, akik szerint ezeket zenei alap nélkül eddig is lehetett (és kellett volna) énekelni. Az eddigi "zenei alap" hangnemén való változtatás üdvözlendő, mert a magasabb hangokat a ma átlagembere nehezebben tudja kiénekelni, mint a XIX. század embere. (Hangszálaink is változtak, nemcsak az átlagmagasságunk.)
2011. jún. 9. 22:12
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem vagyok zenész, nem értek a kottához, pláne nem ezekhez a mindenféle dúrokhoz. Eddig is úgy énekeltem, ahogy tudtam, ezután is úgy fogom, ahogy tudom. Szerintem nem ez számít... Úgy ahogy előttem is írták, ehhez nem kell zenei alap, az átlag embernek (pláne diáknak!) semmit nem mond és nem jelent ez a hír!
2011. jún. 9. 22:58
 17/25 anonim ***** válasza:

Amúgy érthetőbb és ez tetszik.

az előző voltam :)

2011. jún. 9. 22:59
 18/25 A kérdező kommentje:

Sztem igaza van CSekének is, hogy így énekelhetőbb fiúknakis.

MEg itt is írta vki, hogy megváltozott a hangszíínünk ahhoz a századhoz képest.

Én lány vagyok, és szoprán, de mégse mertem kiénekelni régit..én úgy érzem bátrabban fogom így.

2011. jún. 9. 23:11
 19/25 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy kivették belőle a női szólamot?, az a lényege, hogy nők és férfiak együtt énekeljék, és igenis kell hozzá egy nagy zenekar, ez egy Himnusz. Egyébként énekkaros voltam, és 3szólamban énekeltük, tehát mindenki a maga hangnemében. A Szózatnál szintúgy.

Gratulálok nekik, már nem is érezem annyira az enyémnek.

2011. jún. 9. 23:29
 20/25 A kérdező kommentje:

Énnekarban egészen más, mint egy átlagember egy rendezvényen, ahol nem mer énekelni....magamból indulok ki.

Gondolom a nőt meg kiveszik, talán ez is hozzájárul, hogy alacsonyabban legyen a hangfekvés...

2011. jún. 9. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!