Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is a fiúk többsége...

Szerintetek is a fiúk többsége azért viselkedik bunkón, mert a lányok váltak azzá? Egyszerűen a lányok manapság nem tudják fogadni a bókot, nem ismerik az illemszabályokat, csak kritizálnak.

Figyelt kérdés
Múltkor meghívtam egy lányt az étterembe, először én mentem be az ajtón (mert így kell), aztán pár elejtett szóból rájöttem, azt hitte, én voltam a bunkó. Pár hete meg, mikor a vonat megállt a pályaudvaron, direkt a nő előtt leszálltam, és le akartam segíteni a cuccát (mert így kell), és ő még mindig fenn állt, és rázta a fejét, hogy ejnye, milyen bunkó vagyok, nem engedtem előre. Ilyen, és hasonló esetek sokasága után az embernek elmegy a kedve az udvariaskodástól. Szerintetek is ilyan rossz a helyzet, vagy csakén találkozm ilyen lányokkal?
2011. jún. 4. 09:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ma 10:13

Én nem forszíroznám a dolgot a helyedben. Nem elég az, hogy nem ismered az illemszabályokat, még meg is akarod magyarázni, hogy ez a normális. A protokoll egészen más, de ezt nyilván nem tudod. Ez egyáltalán nem baj, nem kell mindenkinek jártasnak lenni a protokollban, de az alapvető illemszabályokat illik ismerni.

És csak, hogy tisztázzuk:

Az illem a társasági érintkezés alapvető szabályait foglalja össze, míg a protokoll a hivatalos érintkezés szabályait tartalmazza. A két dolog ég és föld.

2011. jún. 4. 21:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Hm érdekes, még sosem bunkóztak le azért mert nem hagyom hogy leszállítsanak a vonatról vagy mert nem nézem ki hol mikor megy előttem/utánam az ajtón. Senki nem halt még bele és normálisnak is tartanak (sőt túl normálisnak). De biztos akkor én valami mucsa helyről jöttem és valójában kőbunkó vagyok csak nálunk az az alap, és nem vesszük észre... xD -.-"

Szerintem az alapvető illemszabályokba nem tartozik bele az amit a kérdező említett. De nem szóhatok én, a tudatlan ember... :D

2011. jún. 4. 22:07
 13/14 anonim ***** válasza:
*l
2011. jún. 4. 22:07
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az illemszabályok kultúránként eltérőek, az pedig már neveltetés kérdése, hogy ki tartja be, és ki nem. Engem pusztán az zavar,hogy a mai lányok többsége nem értékeli, ha nőként kezeljük őket, nem tudják fogadni a bókokat, nagy elvárásaik vannak másokkal szemben, csúnyán beszélnek. Úgy olvastam, ha udvarias vagyok, előreengedem, segítek neki, mosolygok rá, az bearanyozza a nő napját. A nagy lóf.. Ezeknek semmi se kell. Inkább széttett lábbal ül a buszmegállóban, és cigarettázik, miközben egy 80 éves néni ácsorog mellette. Nem igénylik, hogy lesegítsem a kabátját, kinyissam a kocsi ajtaját, ebédlőben becsődül 20 lány, és egy se köszöni meg, hogy fél órája tartom az ajtót. Az illemmel kerek a világ, hazamész, és érzed, jót tettél embertársaiddal, örömet okoztál nekik,segíteni tudtál, férfiként viselkedtél.
2011. jún. 5. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!