Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyenek velem a "barátai...

Miért ilyenek velem a "barátaim"? Vagy nem is a barátaim? Tanácsot várok.23/L (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Szóval mára megbeszéltem az egyik barátnőmmel, hogy elmegyünk szórakozni. Már hét közepén lefixáltuk. Tegnap hívtam, hogy akkor hogy lesz? Azt mondta, inkább találkozzunk vasárnap, mert ő ma dolgozik este, mondom jó. Ma délben felhívott, hogy mindenképp jön a testvéréhez, és akkor mégiscsak találkozzunk ma, mert neki mégsem kell ma mennie melózni. Mondtam neki, hogy akkor mikor végzett a munkával csörgessen meg, és megbeszéljük, hogy én is mikorra készüljek el. Azt hozzáteszem, hogy a hatóságoknak dolgozik, sima alkalmazott. Szerintem ott nem úgy van, hogy egyik nap még azt mondják hogy kell menni dolgozni, másik nap már nem kell bemennie. Elég érdekes. Na mindegy. Most hívtam, hogy mikor jön, kitalált valami eszméletlen átlátszó hazugságot, hogy ő már volt itt, (ő 10 km-rel arrébb lakik, másik városban) de haza kellett mennie, mert a szerelő ment hozzá. De ő úgy emlékszik, hogy holnapra beszéltük meg. De ha hamarabb szólok, akkor még visszajött volna, meg hogy menjek én hozzá. Itt ültem mint egy marha, vártam hogy mikor hív, mert általában fél órával előtte szól, nekem még hajat kell mosnom, meg zuhanyozni, ha én megyek át, akkor kb. 30 percet tudtunk volna beszélgetni, hogy elérjem az utolsó buszomat. Amikor megbeszéltük, hogy találkozunk, akkor ő úgy mondta nekem, hogy mostmár ő sincs buszhoz kötve, addig marad míg akar, mert aludhat a tesójánál.

Mi a véleményetek? Miért ilyenek velem? Ez amúgy mindegyik barátnőmre igaz. Én 40 fokos lázzal is beültem velük a kocsmába, mert éppen szerelmi bánatuk volt, ott voltam, akármilyen szarul éreztem magam, vagy munka után egyik sem hajlandó jönni sehová, mert ők fáradtak. De persze azt elvárták, hogy 12 óra fizikai munka után és menjek velük bulizni, és persze mentem is. Voltak rossz időszakaim a barátaimmal szemben, nem mindig úgy viselkedtem velük, ahogy kellett volna. Az utolsó az volt, amikor a barátnőm mondta hogy menjünk el valahova, én meg odavágtam, hogy most nincs kedvem. Akkor szakított a barátjával évek után, ezt akarta elpanaszolni, és én nem voltam mellette. Ez kb. 5 éve volt, de azóta is nagyon bánom, akkor megfogadtam, hogy ez többet nem fordulhat elő, és igyekszem mindent megtenni értük, de úgy érzem, hogy sokkal többet adok, mint amennyit viszonoznának. Ha csak mennek vásárolni, és hívnak magukkal, mert nem akarnak egyedül menni, nekem egyből megszólal a belső hang, hogy jaj szegény, persze elmegyek vele, szar egyedül vásárolni. Csak amikor én szeretnék menni valahová, akkor érdekes módon soha senki nem ér rá. És ez az, ami idegesít! 4 barátnőm van, akire azt mondom, hogy igazi barátnők, de valamilyen szinten ezek a panaszok, amiket írtam, mindre igazak. Mit gondoltok most mit csináljak? Legyek én is érdektelen, mint ők, meg önző?

2011. máj. 28. 20:11
 1/6 anonim ***** válasza:

ismerős a cipő... nem akarlak elkeseríteni, de nekem is ilyen barátaim voltak.

most 35 leszek és csaka családom lesz jelen a szülinapi bulimon. A barátokról évek óta nem tudok semmit.

2011. máj. 28. 20:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehetsz érdektelen és önző, de ezek alapján ők nem barátok vagy legalábbis nem jó barátok, nem az, amire azt írod, hogy az igazi...

Lehet ez a "büntetésed" az öt évvel ezelőtti dolog miatt, de nem gondolnám, hogy ennyi mindent érdemelsz azért.. Ezt neked kell érezni.

Szerintem kezeld őket Te is hasonlóképp, és nyiss más barátságok felé... lehet, hogy sokkal arra érdemesebb emberekkel fog összehozni az élet.. :)

2011. máj. 28. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát szép barátnők mondhatom.. Sz*rd le őket
2011. máj. 28. 20:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Nehéz le..ni őket, mert általános óta tartjuk a kapcsolatot, és mondhatom, hogy még mindig tartjuk a "napi" szintet, pedig van külön életünk. Egyébként már annyiszor megfogadtam, hogy én is úgy fogok viselkedni velük, ahogy ők velem, de egyszerűen nem megy... Soha nem tudtam szándékosan szemét lenni valakivel, hiába mindig elszántam magam, pedig voltak páran, akik tényleg megérdemelték volna, hogy visszakapják, amit én kaptam tőlük.
2011. máj. 28. 20:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem sok "barátom" volt,éveken át hitegettem magam hogy ők hiába olyanok milyenek legbelül jók és így fogadom el őket és kész!Évek során olyan pofonokat osztottak ki hogy álmomban sem mertem gondolni hogy valaha is ilyesmi történhet a barátságunk alatt!Mára megtanultam hogy nincs legjobb barátság és az összeset "kidobáltam" az életemből!24 éves vagyok,normális párkapcsolatban élek,gyerekre vágyunk!Nincs igényem a szarkavarásra a pletykálásokon aggódni mert épp nem tudom melyik miket beszél rólam/rólunk mert eszi a féltékenység vagy tök mindegy mi!Szóval hanyagold őket ha egy mód van rá és keress magadnak olyan embert aki érdemes a barátságodra!
2011. máj. 28. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Picit én is magamra ismertem az írásodban, én is szoktam úgy érezni, hogy többet adok bele a kapcsolatba. Hát, amit leírtál, az alapján sajnos eléggé úgy tűnik, hogy te sokkal többet megteszel, mint amennyit visszakapsz. És ez neked nem jó, mert ha jól lenne, nem tennéd szóvá a gyk-n.

Vagy leülsz a barátnő(i)ddel, és elmondod neki szemtől szembe ugyanezt, persze nem támadó stílusban, hanem az érzéseidet mondd el, ne vádaskodj. Aztán meglátod, mit szól.

Vagy ha végképp eleged van, akkor meg kezdd el hanyagolni. Majd meglátod, mennyire keresnek.

Még annyit tanácsolnék (szintén saját tapasztalat), hogy nem kell mindig ugrani, igazodni a másikhoz. Mi lenne, ha egyszer te kezdenél el kavarni az időpontokkal? Vajon mit szólna ahhoz a barátnőd? Én lehet, kipróbálnám egyszer.

2011. máj. 28. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!