Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, amikor így...

Mit lehet tenni, amikor így átverik az embert?

Figyelt kérdés
Férjem ma reggel elment újságért. Aprópénzzel fizetett, száz akárhány forintot. Erre az újságos beszórta az aprót a kasszájába, és közölte, hogy ez még csak ötven forint volt. Ő ugye bent ül a bódéjában, a pult alatt van a kassza, nem lehetett látni, amit csinált. Szóval még legombolta a maradékot a férjemről. Mit lehetett volna tenni? Elvenni még egy újságot, hogy akkor oké, de ezt is viszem, mert fizettem érte? Vagy mit?
2009. márc. 16. 09:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt lehet tenni, hogy soha többet nem kell ott vásárolni.
2009. márc. 16. 09:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát igen, az meglesz. Csak annyira bántja az ember igazságérzetét, hogy kinyílik a bicska a zsebemben.
2009. márc. 16. 09:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Na képzeld én is jártam így. Abban a pillanatban kértem a panaszkönyvet. Jaaaa ,hogy nincsen??? Akkor közöltem, hogy megyek a fogyasztóvédelemhez és rácsődítem. Igaz, hogy nincsen bizonyítékom, de kit érdekel, nekem az is elég, ha nyilvánosságot kap. Na abban a pillanatban érdekes módon pont megvolt az ominózus összeg. Egyébként pedig igen, ha már a férjed kezében volt az újság, akkor kész kalap kabát forduljon sarkon. Az újságos sem tudja bizonyítani, hogy az a pénz nem annyi volt. Vagy pedig igen, elvenni még egy újságot. Hidd el ha egy kicsit jobban kinyitja az ember a száját, rögtön meghunyászkodnak ezek a mocskok. Én cipőkkel is mindig így járok, ugyen szavatosság szempontjából ez a legkényesebb, a nagy pofámmal hamarabb eredményt érek, mintha a jogszabályokat ontanám. Cipő ügyben nem egyszer jártam már a fogyvéd-nél, előbb utóbb mindig nekem lett igazam.
2009. márc. 16. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor kell mondani, hogy te megfizetted az újságot, és azonnal, helyszíni rovancsot kérsz a kasszából. Jól fogsz járni, mert ha a borravaló is benne van, akkor a rovancs végén a különbözet megillet téged...
2009. márc. 16. 10:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Menjen oda legközelebb is, de mielőtt átadná a pénzt, férjed mutassa fel neki, hogy ez itt egy 100 forintos, ez egy huszas... Nem oldja meg a már megtörtént esetet, de talán elszégyelli magát.

Egy nagyobb boltban láttam egyszer olyat, hogy a - természetesen előttem álló - vásárlóval csinálta ezt a pénztáros, de a vevő kötötte az ebet a karóhoz (pénztáros gondolom azt hitte, hogy a vevő a hosszú, mögötte álló sor miatt nem fog sokáig balhézni), nem hagyta magát, hívták a főnököt, pénztárzárás, pénzszámlálás, aztán a vevő visszakapta a 800 forintját. Aztán amikor velem esett meg, én ugyanígy ragaszkodtam az igazamhoz, és én is visszakaptam a kétezresemet.

2009. márc. 16. 10:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jókat írtatok, köszönöm.
2009. márc. 16. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Hú, de kár, hogy kivonták már a forgalomból az 1 és 2 forintosokat, én az ilyenekkel megcsinálnám, hogy csak azokkal fizetnék, de sajnos a legkisebb már csak az 5 forintos...

Többé nem kell ott vásárolni, meg esetleg a fogyasztóvédelemnek lehetett volna szólni, de azt csak akkor, utólag már ilyenért nem érdemes, kicsi összeg, nem most volt egy perce, nem foglalkoznak vele túlságosan. De egy hasonló vásárlásnál rá lehet ijeszteni.

2009. márc. 16. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!