Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy vannak, akik kimennek külföldre és utána "nem beszélni madzsar"?

Figyelt kérdés
2011. máj. 25. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Igazuk is van..

Minek beszélni amikor már itthon is mindenhol a nyelvtanulást nyomatják?

Én csodálkozom, hogy még egyáltalán szabad megszólalni magyarul, és nem adóztatják.

2011. máj. 25. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Dolgozni már úgysem kellesz sehova se, ha csak magyarul tudsz.
2011. máj. 25. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Vicces és egyben szánalmas. 1-2 évet kinn töltenek, és tele van a mondatuk nyelvtani hibákkal, már a kiejtés sem megy... Egy-két napig, hétig még elfogadható, ha hazajönnek, de aztán újra megszokja az ember a nyelvet. Az egyik legszebb ellenpélda Sarkozy apja, aki magyar kivándorló, már vagy fél évszázada kint él, de gyönyörűen beszéli a magyart, olvas magyar könyveket, gyakorolja tükör előtt a nyelvet. Lehet így is.
2011. máj. 25. 18:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Érdekes dolog.

Velem is megtörtént, hogy túl sok ideig nem jöttem haza Ausztriából, aztán nagyon hülyén éreztem magam, hogy nem tudok Anyunak élménybeszámolót tartani, mert folyton keresgélem a szavakat, vagy kétszer futok neki egy mondatnak, hogy jó sorrendben legyenek a szavak.

Mondtam: Anyu, mesélj te, én fáradt vagyok. :)

És Anyu csak mesélt, az agyam pedig pár óra alatt visszaállt.

Szóval nem értem azokat, akik egy év kint tartózkodás után elfelejtik az anyanyelvüket, mert azt nem lehet elfelejteni, max. egy kicsit kijönni a ritmusból, de az pár óra alatt rendeződik. (és szerintem ez is csak akkor van, ha valaki fáradt)

Az viszont teljesen érthető, ha például egy magyar szót németre cserél az ember véletlenül, mert ez még egy mezei nyelvtanulóval is elő fordul ha túl sokat bújja a könyvet. ;)

2011. máj. 26. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:

En is tokre igy voltam vele pedig csak fel ev utan mentem haza Nemetorszagbol latogatoba.

Neha igy is hulyen erzem magam, de lehetoseg szerint megprobalok mindennap hazatelefonalni, hogy veletlenul se felejtsek:)

Bar terveimben kizarolag az szerepel, hogy itt maradok, az anyanyelvemet nem szandekozom elfelejteni!:)

2011. máj. 27. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!