Intelligensnek érzed magad?
Érdekes kérdés..
Sokáig azt hittem, hogy buta vagyok. Hiába olvasok kétszer gyorsabban az átlagnál, hiába tökéletes a szövegértelmezésem, a helyesírásom, és hiába lehet velem elbeszélgetni szinte bármiről, még is mindig megvoltam győződve afelől, hogy buta vagyok. Miért hittem ezt? Nem megy a matek. Egyszerűen nem. Sem a fizika. Bár az utóbbit szeretem..azt hittem, hogy csak az lehet okos, akinek mennek a reál tantárgyak. Aztán fél éve elolvastam egy idézetet. Valami olyasmi volt, hogy:"Ha egy halat a fára mászási képessége alapján ítélsz meg, az örökké butának fogja magát tartani"
Ezután pont egy nappal, a magyar tanárom azt mondta, hogy soha nem ment neki a matek. Utána jobban belegondoltam: hiszen Őt intelligensnek tartom! Tehát lehet valaki úgy is az, hogy humán beállítottságú.
Azóta teljesen kibékéltem magammal, és négyes leszek matekból és fizikából, mert képes vagyok elhinni, hogy megy:) Kár, hogy erre csak mostanában jöttem rá, lehetettem volna ötös is..
én túl empatikus vagyok, ami legyőzi az intelligenciámat :(
pl, ha egy bnőm rondának látja magát, tanácsokat adok neki,közben elnyomom magam előtte hátha ezzel nő az önbizalma, ebből meg kialakul, hogy engem lenéz
és mindez sajnos ösztönszerűen jön, nem tudatosan
sokáig marha intelligensnek és átlagon felülinek gondoltam magam.
aztán ahogy idősödtem, és egyre jobban nyílit ki a világ előttem, rájöttem, h még nem tartok ott, ahol gondoltam.
igyekszem minél intelligensebb és egyben műveltebb emberek társaságában tölteni az időmet, hogy a koszon kívül más is ragadjon rám. :D
szerencsére a legjobb barátnőm is ebből a körből van, nagyon sokat tanulok tőle, és hálás vagyok neki azért, hogy felkarol, és nem lenéz.
a nagy átlaghoz viszonyítva azért szerencsére megállom a helyem, de kezdek egyre jobban tisztába jönni a kvalitásaimmal, és visszább vettem az arcomból.
papámnak volt igaza, csak akkor még nem értettem:
minél többet tanulsz, annál inkább rájössz, h milyen keveset tudsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!