Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért zsigerelik ki, használjá...

Miért zsigerelik ki, használják ki, dolgoztatják a nőket? Miért akarja a társadalom h kiszolgáltatottak legyenek?

Figyelt kérdés

A fárfisoviniszta társadalmunknak irracionális elvárásaik vannak a nőkkel szemben, kétszer annyit dolgoznak, mégsem kapnak pénzt.

Íme egy nagyon igaz cikk erről: kicsit lejjebb mész a "nők szegények" c. alcímhez:

[link]

Én persze sejtem a választ h. miért van ez így, de kíváncsi vagyok ti tudjátok-e?

Vagy mit gondoltok erről?

A feminista és hímsoviniszta válaszokat kerüljük!

2011. máj. 23. 17:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Anna! Gondolom a te vallásodban is ciki és megalázó egy férfinak mosogatni...jól gondolom?
2011. máj. 23. 22:07
 12/19 napietus ***** válasza:
37%
"a férfié a lakás a vagyon és minden" látom nem ismered a bírói gyakorlatot. sokkal több férfi kerül az utcára válás után, mint nő! elsősorban azért, mert a gyerekeket az anyának szokta ítélni a bíróság (még akkor is, ha az apánál jobb helyük lenne), és a kiskorúak érdekét szem előtt tartva ők maradnak a lakásban, a férfi meg mehet amerre lát. hiába övé a fele, a bíróság max. kötelezi a másik felet, hogy fizesse ki, de ha nem tudja, vagy nem is akarja, ember be nem hajtja rajta a pénzt. beszélgess erről egy ügyvéddel, de előtte vedd le a kék harisnyát, mert attól nem látsz, főleg, ha a fejedre húzod :)
2011. máj. 23. 22:12
 13/19 anonim ***** válasza:
25%
nem tudom, miért akarod "kerülni a feminista válaszokat", amikor már a kérdésfeltevés is az... ha bánt az egyenlőtlenség,akkor te is feminista vagy.
2011. máj. 24. 03:10
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

"attól h a nők a férfiak életét megkönnyítik, a férfiak nem könnyítenek a nők életén... a mai házasságok fele válással végződik és ennek oka van! Azért mert egy nőnek más a szerepe, rohadjon meg az utcára kitéve 40-50 évesen, mert a férfié a lakás a vagyon és minden?"

Te ezt komolyan igy latod?

Eleve miert lenne a lakas a ferfie, mikor a hazassag soran szerezett vagyon kozos, igy osztoznak rajta? Nagyon sok ferfi az ismerettsegi koromben ott is hagyta a hazat "csak ugy" a volt felesegnek. Pl. anyosomek elvaltak (a valast o kezdemenyezte, nem volt masik no), aposom elkoltozott, a haz ott maradt neki es nem is kerte aposom, hogy kifizesse. A gyerekei utan a gyerektartason felul nagyon sokat fizetett es pl. a ferjem utan akkor is fizetett vegig, mikor egyetemista volt, pedig az nem mar nem "elvart", reg betoltotte a 18-20-at. Es ez 10 evvel kesobb derult ki, mert a ferjem nem is tudta, hogy az apja fizette a gyerektartast plusz 5 evig utana, anyosom egyszer elszolta magat. Azt a penzt mind elrakta maganak (a ferjem akkor dolgozott mar, szoval nem kellett eltartania). Tobb ismerosomet is kisemmizte a felesege, mondjuk ott a ferfiak is hulyek voltak, hogy a vagyont oda adtak szo nelkul. Szoval mirol beszelunk? Ez egy ketoldalu dolog. Vannak szemet ferfiak, akik mar terhesen ott hagyjak a not, nem fizetnek gyerektartast, de nagyon sok ferfi nem ilyen. Egyik baratnomnek sem fizet a ferje gyerektartast, pedig orvos, telne neki ra, de inkabb trukkozik. Van ilyen is, de kollektiven nem lehet kijelenteni, hogy minden ferfi egy szemet soviniszta, mert ugyanannyi kapzsi no van, mint szemet, onzo ferfi. Mit tudsz tenni? Probalsz nem ilyen ferjet/feleseget valasztani.

Egy normalis ferfi, ferj pedig ugyanugy mindent megprobal megtenni, hogy a felesege eletet jobba tegye, mint a feleseg. Nem biztos, hogy hazimunkaval, ennek rengeteg modja van.

2011. máj. 24. 03:36
 15/19 A kérdező kommentje:
22:06 ilyen azért mert ők gazdagok voltak. De a csóró nőket semmibe nem vették.
2011. máj. 24. 11:43
 16/19 A kérdező kommentje:

03:10

Feminizmus=IGAZSÁG???

Én csak az igazságot írtam le.

Semmi feminista nincs a cikkben sem. Olvasd el jól.

2011. máj. 24. 11:45
 17/19 A kérdező kommentje:

03:36

persze nem minden férfi szemét. Én nem is állítottam ilyet.

De elég sok az.

Nagyon sok nőt semmiznek ki, csapnak be, többet mint fordítva. Kihasználják, hogy sok nő otthon van a gyerekkel, vagy terhes...stb.

Olyan házassági szerződést köttetnek, amiben válás esetén a nő az utcára kerül.. mi ez ha nem kisemmizés?

Elég gyakori mostanában...

2011. máj. 24. 11:48
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

Nem ertek ezzel egyet, mert ha valakit kisemmiznek, o hagy tamado feluletet.

"Olyan házassági szerződést köttetnek, amiben válás esetén a nő az utcára kerül"

Mar megbocsass, de nem hulye az, aki az ilyen feltelt megszabo szerzodest alairja? Nekem eleve gyanus lenne, hogy miert akar valaki ilyen feltetellel alairatni velem egy szerzodest. Nem szeret, ha ilyet akar. Meg ha normalisan valasztana part a no, akkor a ferfi akkor sem valna olyan szinten szemette vele szemben, hogy utcara tegye valas eseten, mert azzal a sajat gyerekeit is utcara teszi vagy legalabbis art nekik es kinek kell ilyen termeszetu ember? Te konkretan hany not ismersz, aki utcara kerult valaskor? Mert en ferfit ismerek, de not nem...

Ha nem mennenek bele sokan ugy a hazassagba, hogy nem ismerik egymas szemelyiseget illetve nem egy mar megromlo kapcsolatot akarnanak megmenteni a hazassaggal, nem lenne ennyi valas. Sokszor a no egyugyusege miatt tortenik a kisemmizes. Normalis ember sem tobbet, sem kevesebbet nem akar, mint amennyi jar neki. Es a nonek nem nulla Ft jar, ezt normalis ember, aki a csaladjarol akar gondoskodni, tudja. Aki meg nem normalis, azzal nem kell osszeallni. Sokaknal elore van gyerek, mielott megismernek egymast. Van, akinel jol sul el, van, akinel rosszul...

2011. máj. 24. 15:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Valaki kérdezte még régebben, hogy a baháí vallásban egy férfinak ciki-e mosogatni?

Nem, egyáltalán nem az, de ha a feleségnek nincs semmilyen halaszthatatlan dolga, akkor nehogy már nem osogasson el.

Üdv: Anna

2011. nov. 4. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!