Ajánlanátok vmi könyvet amin jókat lehet röhögni?
Rejtő Jenő:
A három testőr afrikában.
Galaxis utikalauz stopposoknak.
Galaxis útikalauz stopposoknak - asszem 5 részes, de főleg az első kettőn-hármon vidultam nagyokat.
Korongvilág regények
Ha valami különlegesre vágysz ami nem annyira ismert:
Kovács Tibor: Elindultak dél felé.
Nagyjából a 10 oldal után hangosan vonyítva röhög az ember, könnyeit törölgetve.
1. Könnyed vicces: Wodehouse regények
2. Könnyed, kicsit máshogy vicces: Rejtő könyvek
3. Elborult vicces: Douglas Adams könyvek
4. Nagyon elborult, vicces (fantasy paródia): Terry Pratchett korongvilág könyvek
5. "Még nem találkoztam olyannal akinek ne tetszene nagyon" vicces: Douglas Adams - utoljára látható
6. Személyes hatalmasnagy kedvenc (kissé elborult vicces): Terry Pratchett és Neil Gaiman - Elveszett próféciák
Én az utolsó kettőre szavazok, de az 5. sajnos nehezen beszerezhető, pedig tényleg nagyon aranyos is és vicces is.
Csak ízelítőként az Utoljára láthatóból:
"Egyáltalán nem erre számítottam. 1985-ben valamilyen újságíró baleset folytán Madagaszkárra küldtek Mark Carwardine-nal, hogy a véznaujjú makit, vagy más néven áje-ájét, egy majdnem teljesen kihalt makit megkeressünk. Hármunk közül egyikünk sem találkozott korábban a másikkal. Én sosem találkoztam Markkal, Mark sosem találkozott velem, és nyilvánvalóan már évek óta senki sem látott egyetlen áje-ájét sem.
Az egész az Observer Colour Magazine ötlete volt, hogy bedobjanak minket a mély vízbe. Mark rendkívül tapasztalt és nagy tudású zoológus, aki akkoriban a Természetvédelmi Világalapnak (WWF) dolgozott, és az ő szerepe lényegében az volt, hogy hogy ő lesz az, aki tudja, hogy mit beszél. Az én dolgom az volt, és erre tökéletesen megfeleltem, hogy egy rendkívül közönyös nem zoológus legyek, aki számára minden teljesen meglepő. Az áje-ájének mindössze annyit kellett tennie, amit az áje-ájék az elmúlt évmilliókban csináltak – ülni egy fán és bujkálni. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!