Csak nekem kiakasztó a "rám ír" kifejezés?
engem ez internetes világban nem zavar..csak amikor volt 1 idő hogy leveleztem postán és adtam fel ilyen tinimagazinokba hirdetést és egy csaj írt hogy " ne haragudj hogy rád írok.."
tehát msnen még oké néha énis használom..na de postán h tud valaki rámírni?!
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:19
A konkrét példában: meggyőztél, elfogadom az érvelést! (Azzal együtt a hozzászólásom többi részét fenntartom.)
A korrektség kedvéért:
Én ugyan nem 10 éve voltam tini, de a kérdésben szereplő kifejezéssel még a pc-s korszakot megelőzően is találkoztam, sőt a picit korábban élő Arany János is használta. Tehát nem a fb-hez, msn-hez köthető.
Ha nem tetszik ne használd, de aki használja, az semmilyen hibát nem vét.
Az online értelmező szótár ezt írja:
RÁÍR ige
1. tárgyas Ráír vmire: jelet, egy-két szót, rövidebb szöveget vminek a felületére, külső oldalára, lapjára ír, hogy ott látható legyen. Ráír az ajtóra egy számot. Ráírja a füzetre a nevét. Az üzenetet ráírta egy darab papírra. A lapra semmi sem volt ráírva. Van egy vastag könyve, amire ráírta a nevét. (Móricz Zsigmond)
2. tárgyatlan Ráír vkire: írásbeli felszólítást küld vkinek, írásban felszólít, utasít vkit. Vö ír (I. 4d). Ráír az adósaira. Vas Gerebenre jóformán ráírtam volt, hogy küldjön pénzt. (Arany János)
3. tárgyas Jogot, vagyontárgyat vmely szóban forgó személyre ír (I. 6a) v. (ritka) ráírat (2). Ráírta a házat a feleségére.
4. (átvitt értelemben) Rá van írva (vkire, vmire): könnyen észrevehető, rögtön látszik, tükröződik rajta. Vö: ír (6b). Rá van írva az arcára; nincs a Ž homlokára ráírva. Rá volt írva az orrára, a tokájára a dölyf: telik nekem, tehetem. (Hunyady Sándor)
ráírás; ráírható; ráíró; ráírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!