Ki követett el nagyobb bűnöket: Hitler vagy Oszama?
Szerintem meg az előbbi. Köztudottan több millió ember halálát okozta az a rezsim, amelynek az élén állt. Már a 2.világháború kirobbantása önmagában elég lett volna, hogy a világ eddigi legelvetemültebb embereként tarthassák számon. Emellett azonban nem feledkezhetünk meg róla, hogy számtalan civil vesztette életét az Einsatzgruppék tisztogatásai következtében és a haláltáborokban.
Oszamáról meg annyit tudunk, hogy egy terrorista szervezet vezetője volt, és ők követték el a 9/11-es merényletet a WTC ellen. Meg nyilván Afganisztánban elég sok volt a gond a tálibokkal (enyhén szólva), és nyilván egyéb terrorcselekmények is a lelkükön száradnak. Ám ez akkor sem érint majdnem minden egyes országot, ha az USA világméretű problémát akar csinálni belőle, hogy náluk ledöntöttek két tornyot,és hirtelen nagy erőkkel elkezdi üldözni a terrorizmust. Holott mit csináltak pl. az Öböl-háború után? Szépen békén hagyták Saddam-ot. Néhány éve végezték ki őt is.
Oszama megmutatta a világnak, hogy egy akármelyik ország is képes kiállni az USA ellen, hogy mennyire védtelenek vagyunk, az más kérdés, hogy milyen eszközökkel.
Hitler kiírtott többmillió zsidót, csak mert utálta őket, szerintem nem kérdés, hogy ki a rosszabb.
Hitler kezéhez több ember vére tapad, de ez csak a körülmények miatt van így, szerintem Oszama is kiirtott volna pár millió neki nem tetsző embert, ha van rá lehetősége. Ugyanaz az értelmetlen gyűlölet munkálkodott bennük, és nem hiszem, hogy lehet azt mondani, hogy egyik kevésbé rossz, mint a másik, mert neki "csak" 5-6 ezer sikerült.
Szóval szám szerint Hitler, de az embert nézve egyforma gonosztevő mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!