Mire hallgattok: az észre vagy a szívre?
1, Észre:
Példák:
-Csak az olyan hajléktalanokat kell támogatni, akik hajlandók dolgozni, a többivel nem kell foglalkozni.
-A cigányoktól és más élősködőktől a segélyt el kell venni, és munkára kényszeríteni. Ne követeljen már valaki úgy munkát, hogy hülye. 8 általánossal- vagy még azzal se- mit akar? Banki állást? Az, hogy nincs munka nem jogosítja fel, hogy lopjon kötélre vele!
-Aki "megcsinált" 10gyereket, viselje gondját. Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit tisztességesen fel tud nevelni.
Szív:
-Minden hajléktalanon segíteni kell, hisz embertársunk.
-Mindenkin segíteni kell akinek nincs munkája, hisz szegények dolgozni akarnak, csak nem tudnak hol.
-A szegény gyerekeket támogatni kell, nem tehetnek arról ahova születtek. (mondjuk ezzel az eggyel egyet is értek, de az ilyen felelőtlen szülőket büntetni kellene.)
Vélemény? Mi lenne a helyes?
És észérvek vagy a szíved diktálták, hogy a családi kapcsolatok közé írjad?
Nekem egy racio-emocionális értékrendem van, aminek egyik alapelve, hogy: "ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI", a másik alapelvem pedig az, hogy "MINDENT SZABAD, SEMMI SEM TABU, AMÍG NEM ÁRTUNK".
Tehát a kérdésre szorítkozva: az lenne jó, ha a törvények és az adó és egyéb jogszabályok egy stabil, kiegyensúlyozott életvitelhez igazított módon lennének megírva, az én szememben nincsenek fajok, rasszok hanem állampolgárok. Akik mindegyikére vonatkozhatnának a törvények. Tehát ne hivatkozzon senki arra, hogy bizonyos népcsoportoknak nehézkes beilleszkedniük, ezért viselkednek úgy, ahogy. Ha az átlagembert is meg lehet büntetni akár egy kisebb lopásért, akkor őket is. Ha riadalmat keltő az, hogy valakik masíroznak egyenruhaszerűségben, akkor az is riasztó és fenyegető, amikor furcsabeszédű, érdekesen öltözött egyedek körülvesznek valakit és bicskákat mutogatnak. Ésígytovább.
Egy a lényeg: mindenki felelős a saját életéért és tetteiért. Ha valaki árt valakinek, arra semmilyen érzelmi okból hozott döntés sem adhat felmentést.
Ész és szív egyszerre! Nem lehet különválasztani, abból csak hibás döntések születhetnek.
A cigányok tényleg egy egészen speciális kulturális háttért jelentenek. A gyökerénél kell a problémát kezelni, ami szintén nagyon érzékeny terület, mert személyes szférájukba kéne beavatkozni. Negatív, rossz családi, értékrendbeli, közösségi (kulturális) háttér jellemzi őket generációk óta. "Átneveléssel", a tanulásra , szakképesítésre való finom rákényszerítéssel lehetne velük lassacskán valamit kezdeni.
Utolsó: Én napi 8 órát dolgozok, egyetemet végeztem. Ne hasonlíts össze engem egy telepes retekkel.
""Átneveléssel", a tanulásra , szakképesítésre való finom rákényszerítéssel lehetne velük lassacskán valamit kezdeni."
Én lelövetném majdnem az összeset, elég probléma volt már így is velük.
A kérdező kommentje:
Utolsó: Én napi 8 órát dolgozok, egyetemet végeztem. Ne hasonlíts össze engem egy telepes retekkel.
""Átneveléssel", a tanulásra , szakképesítésre való finom rákényszerítéssel lehetne velük lassacskán valamit kezdeni."
Én lelövetném majdnem az összeset, elég probléma volt már így is velük.
A komment megírásának időpontja: ma 19:57
Mókuskám, mégsem tudsz olvasni, vagy pedig a szövegértelmezéssel vannak gondjaid..?
"A gyûlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásáért, rasszista írásokért, kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!