Mi a különbség az interjú és a riport között?
egyébként meg Google a jóbarátod, ha már úgyis ott ülsz a net elôtt, miért nem keresel rá magad??
Riport: érdekes eseményről szóló, emberközpontú műfaj, mely a helyszínen, vagy helyszíni tapasztalatok alapján, az illetékes(ek) megszólaltatásával készülő, hírlapi, rádiós vagy televíziós tudósítás.
Interjú: Az interjú két vagy több ember beszélgetését jelenti, mely megköveteli a személyes találkozót.
Utolsó vagyok . Emiatt interjú és nem riport :)
a riport, az inkább bemutat valamit, míg az interjú egy beszélgetést jelent:) ha Obamat kérdezed, kérdéseket teszel fel neki, akkor az interjú:)
legalábbis én így tudom:)
remélem segítettem:)
köszi a válaszokat!
egyébként mielőtt itt megkérdeztem volna kutattam az interneten, de nem találtam egyértelmű választ, hogy amit én szeretnék az interjú vagy riport...
Most Obamától evezzünk közelebbi tályakra :D Akkor ez a "Tankcsapda interjú - Megvannak a tankok" c. videó interjú vagy riport? A fent említett leírások alapján interjúnak mondanám. Én ilyen akarok, könnyed, szórakoztató jellegű és jól összerakottat akarok mint ez.
Ezt hoztam fel példának: https://www.youtube.com/watch?v=DM0QMLyIBuI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!