Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Zongorán hogyan lehet hamar...

Zongorán hogyan lehet hamar elsajátítani a kétkezességet?

Figyelt kérdés
6-7 éve gitározom, és most kezdtem el zongorázni. Nagy nehézséget okoz a külön koncentrálás...
2011. máj. 3. 22:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát szerintem fokozatosan csináld. Én nem vagyok zongoratanár de már nyolc éve tanulok, mondjuk kicsi voltam, mikor elkezdtem, de akkor először csak mondjuk balkézben két hangot váltogattunk, míg a jobb játszott valami egyszerű dallamot. Szóval nem jó elsietni mert akkor később meg a nehezebbekbe törik bele a bicskád.

Majd valaki biztos mond okosabbat is. :D

2011. máj. 3. 22:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyon kell koncentrálni, legalábbis szerintem.

Ajánlom ezt a videót, nem semmi!:

http://www.youtube.com/watch?v=hEnfZjqMSy0

2011. máj. 3. 22:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Először skálázz két kézzel. A bal kéz egy oktávval lejjebb,mint a jobb.

Ha ez már jól megy,akkor a jobb kezed legyen lejjebb,a bal feljebb. A kezed így keresztben van egymáson.

Utána a két kezes darabnál gyakorold be először a jobb kéz dallamát, utána külön a balkézét,és utána együtt.

2011. máj. 3. 23:00
 4/7 anonim ***** válasza:

A legtutibb módszer az, ahogy a zeneiskolákban csinálják. Vegyél egy zongoraiskola 1-et, és csináld végig a gyakorlatokat. Ha jól emlékszem, úgy kezdődik, hogy először a két kéz tükörben játszik, azaz egyszerre ütöd meg az 1., 2., stb. ujjakkal a billentyűket. Aztán vannak kitartott hangok, aztán unisono, stb.

Azért érdemes a könyvet megvenni, mert nagyon jó a benne leírt módszer, lépésről lépésre halad a két kéz függetlenítésében.

És ne akard gyorsan! Egy nap maximum egy gyakorlatot csinálj, meg az előzőket, lassan és pontosan. Baromi unalmas és időigényes, viszont 1-2 hónap alatt bőven fog menni.

2011. máj. 3. 23:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Hat évig zongoráztam, első évben a Zongoraiskola 1.-ből és Bartók: Mikrokozmoszból tanultam.

Utóbbinak első gyakorlatai nagyon sokat segítenek, hogy hogyan dolgozzanak együtt és külön a kezeid, ellentétes mozgással vagy sem, stb.: [link]

Szerezd be, és gyakorolj sokat! :)

2011. máj. 4. 00:22
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. máj. 4. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:

22:56-os válaszoló vagyok

Mit gondolsz az általam belinkelt videóról?

2011. máj. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!