Csak én vagyok az egyetlen ember Magyarországon, akit a legcsekélyebb mértékben sem érdekel (t) a brit házaspár esküvője valamint annak mindennemű sajtóbéli vonzata?

Az uralkodó szerepe különleges ott, nem pont olyan, mint egy egyszerű köztársasági elnöké, ott valami más rendszer van, amit nem is értek világosan, az uralkodónak van egy olyan finoman beállított és kialakult szerepe, hogy nagyon nehéz lenne máshogy pótolni. Ráadásul ugyanaz az uralkodó egyben Kanadának és Auszráliának is az államfeje (meg még több más országnak is, a legnagyobbakat említettem). (Afféle perszonálunióhoz hasonló, de persze ennél bonyolultabb).
Azt hogy nálunk mennyire vették át, azt nem tudom, de ott ez lehet a háttere a dolognak. Magyar szemmel nézve furcsa az uralkodó nagy súlya az ottani híradásokban, de ott megvan a háttere a dolognak. Hogy itt mennyire vették át, és mennyire furcsa, hogy nálunk, ahol ugye nincs meg az a szerves háttér, ami ott, hogy mennyire talajtalan a dolog, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!