Ez csak szerintem van így, vagy más is így gondolja?
Van ez a Bátor Tábor beteg kisgyerekeknek.
Miért csak nekik van ilyen? Más gyerekek nem érdemelnének ilyeneket? Miért csak a betegek kapnak ilyeneket, holott más gyermekeknek is egy életre szóló élmény lenne, Viszont önerőből a szüleik nem tudják nekik megfizetni az ehhez hasonló táborokat.
Szóval miért van az, hogy ilyen dolgok csak a betegeknek vannak? Mikor sok kisgyermek otthon szorong olyan másoknak alap dolgok miatt, mint pl. bérlet, meleg étel, meleg ház stb.
Szóval miért csak a betegeknek van ilyen?
Már nem a Kádár-rendszerben élünk,ahol minden gyerek mehetett táborozni,üdülni.
Ma az is csoda,hogy ezt a tábort fenntudják tartani. Az egészséges gyerekek táboroztatására senkinek nincs pénze.
Amennyi támogatásunk van az annyi, hogy 3 testvérem van, így ingyen kapom a könyveket és féláron ehetek a suliban.
Anyám és Apám is dolgozik. Mind kettőjüknek van normális szakmája. Anya napi 8 órában dolgozik, apa hétköznap nincs itthon, mert Pesten van munkájuk csak pénteken jön haza.
Mégsem tudunk megélni rendesen! Más támogatást azért nem kapunk, mert 300 Ft-tal meghaladja az ő őszfizetésük azt az értéket, amitől kaphatnánk mást is.
Volt olyan hogy nem volt nekünk bérletre és 2,5 órát sétáltam az iskolába!
Ezt viszont mindenki lesz@rja...nem érdekel senkit... Csak "jaj szegény beteg akkor sajnálni kell..."
Ja és azt hozzátenném hogy 4,5 az átlagom,11-es vagyok és idén előrehozott érettségit is teszek.
Azt, hogy én akkor sem tehetek erről...és az én esélyeim is ugyan úgy kilátástalanok, mint a betegeké, hiszen hiába vagyok okos, ha nem mehetek tanulni nagy egyetemekre mert a kollégiumot sem tudnánk kifizetni, sőt talán az utazást sem másik városba.
Szóval én is ugyan úgy esélytelen vagyok.
És igyekszem, mert vannak közvetítők, de nincs nekem munka csak a 18 éven felülieknek... Szóval magamnak sem tudom megkeresni.
Fel nem fogom, te komolyan irigyelsz egy táborozást egy gyógyíthatatlan beteg kisgyerektől??? Lehet, hogy az átlagod 4,5, de az érzelmi intelligenciád egy háromévesével vetekszik.
Olyan meg nincs, hogy nem tudsz egyetemre menni, ha jól tanulsz. A koli nagyon olcsó, az én időmben kevesebb volt mint 10e/hó, ha a suli mellett vállasz diákmunkát, simán kifizeted. Ha ez nem működik, elmész dolgozni, és levelezőn végzed a sulit, mint rengetegen, pl. én.
Nem siránkozni kell, meg szerencsétlen gyerekektől irigyelni az utolsó örömüket.
Igen, irigylem.
Tudod voltam olyan helyen, ahol hozzám hasonló gyerekek voltak, és sokkal kisebbek, mint én, és hidd el ha nincs mit enni, vagy ha minden nap azon gondolkozol milyen jó lenne ha neked is csak olyan bajod lenne, mint a veled egykorúaknak(pl.:Jaj most milyen pólót vegyek fel..."), nagyon szar lehet az élet és itt sincsenek élmények, egyáltalán csak a szülőkről átragadt stressz és aggódás...
De ezt senki sem érdekel..., legalábbis még nem leszek anorexiás vagy nem akasztom fel magamat, mint nem rég egy kislány, akit folyton bántottak.
De akkor is mi van? 5 percig gondolkodnak rajta mások, sajnálkoznak, meg elgondolják, hogy jaj tényleg jó lenne változtatni a világon...De utána mindenki elfelejti a dolgokat... És ugyan úgy elfelejtjük az ilyen eseteket...
De mindegy... erre se fog másnap emlékezni SENKI
22.15. Te nem Magyarországon élsz! Nagyon sokan vannak,akik pénzhiány miatt nem tudnak egyetemre menni. A kolesz sem kapja meg mindenki,és nem is nagyon olcsó. Akit a szülei nem tudnak támogatni,annak a 20-25.000.- Ft is drága. Mégha ezt ki is fizeti,akkor is kell valamit ennie,kellenek könyvek,jegyzetek stb. Még annak is hozzá kell pótolni,aki kap valamilyen szociális támogatást.
A kérdezőt sajnálom,mert valóban nem sok esélye van tovább tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!