Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarban hogy jött a meleg...

Magyarban hogy jött a meleg kifejezés a homoszexuálisokra?

Figyelt kérdés
Mármint... Miért pont meleg? (mielőtt ebből valami lenne, én nekem nincs bajom a melegekkel, de valaki ezt kérdezte tőlem, és nem tudtam rá a választ)
2011. ápr. 17. 22:25
1 2
 1/11 anonim válasza:
Talán könnyebb kimondani? :)
2011. ápr. 17. 23:07
 2/11 anonim ***** válasza:
mert minden nyelven így hívják őket. Mármint angolul, németül,franciául...
2011. ápr. 17. 23:12
 3/11 anonim ***** válasza:
németül nem tudok, de se angolul, se pedig franciául nem hallottam ilyesmire utalást hogy a meleg szót használnák. Francia esetében konkrétan tudom is hogy nem ezt jelenti, ugyanis használják ezt a kifejezést hogy meleg, de egészen mást jelent.
2011. ápr. 17. 23:17
 4/11 anonim ***** válasza:
angolul gay vagy fag, faggot
2011. ápr. 17. 23:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Angolul a hot azt jelenti h jól néz ki vki, nem azt h meleg... szal ez nem igaz h minden nyelven így van, én nem tudok egyet sem, amin így lenne.
2011. ápr. 17. 23:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Mielőtt ebből valami lenne: nekem van.
2011. ápr. 17. 23:33
 7/11 anonim ***** válasza:

"E szó ilyesfajta (ti. homoszexuális) jelentésváltozata már a 20. század derekán ismeretes volt nyelvünkben, ám hosszú ideig még bizalmas jellegűnek számított. A ‘90-es évek második felétől azonban számos tudományos diskurzusban (elsősorban a szociálpszichológiában) és a hivatalos nyelvben is polgárjogot nyert . A jelenlegi állás szerint a magyar köznyelvben, ha egy homoszexuális emberről van szó, a „meleg” megnevezés számít politikailag korrektnek."

[link]

2011. ápr. 17. 23:53
 8/11 anonim ***** válasza:
A meleg egy szleng kifejezes es a szlengnek pont az az ertelme, hogy egy olyan kifejezest hasznal fel mas ertelemben, amit hetkoznapi eletben hasznalunk valami tok alap dologra. A meleg szo eufemizmuskent terjedt el, mert hiaba, hogy tudjak az emberek, hogy mit jelent, le van tompitva ennek a szonak a hangzasa a sokkal explicitebb homoszexualishoz kepest.
2011. ápr. 18. 05:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Megtévesztésből erőltették ránk ezt az elnevezést. Mégiscsak kellemesebben hangzik.

Csak így viszont megundorodtam a ''meleg'' szótól és a szivárványtól is.

2011. ápr. 18. 09:09
 10/11 anonim ***** válasza:
A szó jelentésváltozását nem lehet megmagyarázni szemantikailag. Vagyis olyan, mintha a kutyára holnaptól azt mondanánk, hogy kánikula.
2011. ápr. 18. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!