Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen kifogást tudnék kitalál...

Milyen kifogást tudnék kitalálni, hogy ne kelljen részt vennem valahol?

Figyelt kérdés
2hét mulva hétvégén 3napos céges osszejovetel lesz /továbbképzéssel egybekotve/A fonok igencsak kihangsulyozta, hogy mindenki jojjon! Viszont nekem akkor jon haza a novérem, akit 2 éve nem láttam, és épp csak arra a hétvégére tud maradni? Teljesen kivagyok, hogy e miatt nem láthatom ot! Viszont ilyen kifogást a fonokom nem fog elfogadni. Tudnátok valami jo, hiheto, lehetoleg nem "megbetegedos és temetéses" kifogást adni? Nagyon fontos lenne! Koszonom!
2009. márc. 3. 12:22
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Bocsi akkor jön haza a nővérem, aki beteg mittomén rákos és lehet most láthatod utoljára... morbid:S de tuti nem kell résztvenned
2009. márc. 3. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Rákos??

Ilyet kitalálni.... még viccből se!

Mondd el őszintén a főnöködnek, hogy 2 éve nem láttad a testvéredet, és ő most sokkal fontosabb neked, mint a céges buli. Ezt bárki megértené.

2009. márc. 3. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
55%

Jó persze, csak a mai világban nem mindig válik be az őszinteség, ezzel is számolni kell ...

De nemtom, nekem be szokott jönni, hogy hirtelen el kell külföldre utaznom családi okok miatt, és általában többet akkor nem is kérdezősködik.

2009. márc. 3. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
én megmondanám, hogy fontosabb dolgom van, és ha ez neki nem tetszik, akkor találkozunk a munkaügyi bíróságon :) ezzel nem fog vitatkozni.
2009. márc. 3. 13:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha végképp nem érti meg - végülis, ha továbbképzés is van, sajnos félig jogos, bár megértem, milyen szomorú vagy :( Látod, én ezért választottam a szabadúszást, mert nem bírtam elviselni, hogy ilyen szinten belemásznak az életembe.... - akkor a helyedben megpróbálnék kompromisszumot kötni. Pl. ha délelőtt van a továbbképzés, arra bemennék, és délután, este kéredzkednék el, amikor már úgyis csak "buli" van.

Ne azt lássa, hogy Te sz.rsz bele, és semmi lelkesedés nincs Benned a rendezvény irént!

Ha a rendezvény másik városban van, akkor pedig a helyedben 1 napjáról maradnék el, amit a nővéremmel töltenék.

2009. márc. 3. 14:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy oldottam meg, hogy saját autóval lementem reggel és este hazajöttem, családi okokra hivatkozva. Így legalább látták, hogy nem zárkózom el teljesen, sőt, még "áldozatot is hoztam", de nem kellett 3 napot ott töltenem. Így senki nem tett szemrehányást.
2009. márc. 3. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ritka érzéketlen embernek kell lennie a főnöködnek, ha nem fogadja el az igazi magyarázatot - ami az, hogy nem láttad a nővéredet 2 éve és ő csak épp arra a hétvégére marad. A kifogás hazugság, mondd meg neki az igazat. Talán nem is olyan kemény szívű, mint amilyennek gondolod és simán elenged.
2009. márc. 3. 17:04
 8/9 Srapnel ***** válasza:
Szerintem is mondd meg az igazat! Nem kell kifogást keresned, a helyzet adja magát. Esetleg én úgy tálalnám, hogy már el van döntve, vagyis nem ezt kell mondani: "figyi, nem lehetne, hogy én nem mennék a hétvégére? Mert haza kell mennem, itt lesz a nővérem". Hanem ezt: "Sajnos nem tudok elmenni a céges hétvégére, mert otthon leszek, a nővéremet 2 éve nem láttam, most jött haza külföldről. Mennék, de a család most fontosabb."
2009. márc. 3. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig egy részén legyél ott.

Sajnos nagyon sok keményfejű főnök van. És lehet, úgy van vele, hogy ha egyszer egyvalakit felment a továbbképzés egésze alól, akkor a fejére nőnek az alkalmazottak.

Én nem vagyok olyan boztos, hogy nagykegyesen elenged, ha teljes egészében ki akarod hagyni. JObbak az esélyeid, ha megmondod az igazat, de csak egy részéről kérsz felmentést.

2009. márc. 3. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!