Milyen kifogást tudnék kitalálni, hogy ne kelljen részt vennem valahol?
Rákos??
Ilyet kitalálni.... még viccből se!
Mondd el őszintén a főnöködnek, hogy 2 éve nem láttad a testvéredet, és ő most sokkal fontosabb neked, mint a céges buli. Ezt bárki megértené.
Jó persze, csak a mai világban nem mindig válik be az őszinteség, ezzel is számolni kell ...
De nemtom, nekem be szokott jönni, hogy hirtelen el kell külföldre utaznom családi okok miatt, és általában többet akkor nem is kérdezősködik.
Ha végképp nem érti meg - végülis, ha továbbképzés is van, sajnos félig jogos, bár megértem, milyen szomorú vagy :( Látod, én ezért választottam a szabadúszást, mert nem bírtam elviselni, hogy ilyen szinten belemásznak az életembe.... - akkor a helyedben megpróbálnék kompromisszumot kötni. Pl. ha délelőtt van a továbbképzés, arra bemennék, és délután, este kéredzkednék el, amikor már úgyis csak "buli" van.
Ne azt lássa, hogy Te sz.rsz bele, és semmi lelkesedés nincs Benned a rendezvény irént!
Ha a rendezvény másik városban van, akkor pedig a helyedben 1 napjáról maradnék el, amit a nővéremmel töltenék.
Szerintem pedig egy részén legyél ott.
Sajnos nagyon sok keményfejű főnök van. És lehet, úgy van vele, hogy ha egyszer egyvalakit felment a továbbképzés egésze alól, akkor a fejére nőnek az alkalmazottak.
Én nem vagyok olyan boztos, hogy nagykegyesen elenged, ha teljes egészében ki akarod hagyni. JObbak az esélyeid, ha megmondod az igazat, de csak egy részéről kérsz felmentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!