Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Idegesítene, ha valamilyen...

Idegesítene, ha valamilyen más nemzet tagjának néznének mint amik vagytok?

Figyelt kérdés

Engem egy csomóan kínainak néznek, japán származású vagyok de pár embernek hiába mondom el újra és újra mégis mindig Kínáról, Kínával kapcsolatban, kínai bolttal, kajával, cuccokkal, szavakkal kapcsolatban kérdeznek.

Tudom, hogy sok embernek ázsiai ember = kínai, de már csak azért is idegesít mert nem nagyon szeretem a kínaiakat, ismerek jópárat akiket nem bírok (persze biztos vannak jó fej kínaiak is).

Általánosságban a 2 nép sem bírja egymást mint pl. a magyarok és a románok, pár kínai csak ezért szívatott engem. Mondjuk a külföldiek meg a magyarokat nézik szlováknak/románnak/bármilyen európainak.

Félig olasz barátnőmet cigánynak szokták hinni, ő rosszabb helyzetben van mint én mert több negatív beszólást kap, én annyira nem is nézek ki "ferdeszeműnek".

2011. ápr. 12. 14:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
Szépen tudsz hantázni. Igazi hanta boy vagy, kis kínai....akarom mondani japán...vagyis magyar. :-)
2011. ápr. 12. 14:13
 2/15 anonim ***** válasza:
Én Spanyolországban élek, és itt mindenki egyből spanyolnak néz. Kénytelen vagyok ezzel együtt élni, sőt még örülök is neki, mert ha azt hiszik, hogy spanyol vagyok, az azt jelenti, hogy jól beszélem a nyelvet :)
2011. ápr. 12. 14:28
 3/15 A kérdező kommentje:

Ha nem hiszed ne hidd, nemtom mi ebben a hihetetlen, egyébként nem boy vagyok :P

Az hihetetlen, hogy ide nem csak 100% magyarok írnak?

Mellesleg ha elmegy melletted az úton egy ázsiai akkor gondolom Te is egyből lekínaizod, nem?

2011. ápr. 12. 14:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok ilyen helyzetben, mégis idegesít amikor nem tudják (inkább nem akarják) megkülönböztetni, hogy kínai vagy japán (vagy bármely más "könnyen" összetéveszthető nép), így teljes mértékben megértem, hogy zavar téged.
2011. ápr. 12. 14:43
 5/15 anonim ***** válasza:
Engem Gran Canarián néztek mindig helybelinek, páromat meg német turistának :DDD
2011. ápr. 12. 14:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Sok embernek egyre megy. Ők ránézésre mondják, hogy kínai.

Pl. a szem kinézete .. ha egy magyar embernek a szeme pl. hasonlítana egy kínai szemére, ő rá is lazán rámondanák, hogy 'nesze neked, itt egy kínai'.

Ne foglalkozz vele. Úgyis csak magadat idegesíted. Sokan meg - szavaidból kivéve - csak azért is idegesítenek :]

2011. ápr. 12. 14:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én írtam a Hanta Boy-t :D

Nem, nem, én képes vagyok különbséget tenni az ázsiai országok emberei között - mivel volt alkalmam több ázsiai országba eljutnom. Így számomra Ázsia nem azonos Kínával, vagy az ázsiaiak nem azonosak kínaiakkal. Szélesebb látókörű vagyok e téren. Hála Sivának, Krisnának, Allahnak.... :)

2011. ápr. 12. 15:17
 8/15 A kérdező kommentje:
Egyébként Japánban a fehér embereket amerikainak nézik, akiket pedig ott nem szeretnek. Amikor kint voltunk ránk is páran azt hitték, szóval ilyenek minden országban vannak.
2011. ápr. 12. 16:25
 9/15 anonim ***** válasza:
Az en ferjem is japan szarmazasu, kinainak es mexikoinak szoktak nezni. Nem zavarja, csak az, amikor igy kerdeznek ra, hogy "mi vagy?", mert hogy ilyenre is akadt pelda. Valoban, sok ember szamara az azsiai egyenlo a kinaival, de nem csoda, hisz ok annyian vannak es hajlamosabbak az elvandorlasra, mint a japanok.
2011. ápr. 12. 16:52
 10/15 anonim ***** válasza:
Na, várjunk, most akkor te hogy nézel ki? Itthon kínainak néznek, Japánban meg fehér embernek?
2011. ápr. 12. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!