Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most akkor Bakács Tibor soha...

Most akkor Bakács Tibor soha többet nem lehet zsűritag?

Figyelt kérdés

De mondjuk nem értem, hogy egy szalámi ellopása és egy valamely területhez való értés hogyan párosul, de vajon így lesz ez?

Kicsit furcsa nekem, hiszen mondok egy példát, egy matek-zseni hiába lopkod naponta a tescoban csokikat, attól még matek-zseni marad. Vagy nem?

Miért kell ezt a kettőt összemosni?

2011. ápr. 12. 09:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%

Ha lop valaki, az ellenkezik minden normális értékrenddel, ezért illető méltatlanná válik arra is, hogy egyéb kérdésekben hallgassanak rá mások, figyelembe vegyék a véleményét, vagy példaképként állítsák.

Lehet, hogy ért az adott területhez, de méltatlanná vált, hogy nyilvánosan művelje. Ez egy etikai kérdés.

2011. ápr. 12. 10:04
 2/18 anonim ***** válasza:
60%
Meg például a honvédségnél is le lehet fokozni valakit, ha méltatlanná válik. Az, hogy mi számít méltatlannak, az nem biztos, hogy pontosan meg van határozva, de ez akkor is egy fontos kifejezés.
2011. ápr. 12. 10:07
 3/18 A kérdező kommentje:
hát én esküszöm nem értem, én nem szoktam lopkodni, csak azt nem értem,hogy a lopkodással pl miértszállna ki valakiből a matek tudás ?
2011. ápr. 12. 10:07
 4/18 A kérdező kommentje:

úr isten, de ha méltatlan, és ez nincs meghatározva, hát ez aztán bárkire ráfogható, hiszen elég szubjektíven megítélendő akármi

mondok eg ypont tök jó példát!

azt képzeljétek el, hogy egy tűzoltó srácot, miután éveket volt tűzoltó és sokra tartották, azért alkalmatlannak és méltatlannak találták a tűzoltósdira, mert kiderült róla, hogy meleg, és azt képzeljétek el, orvosilag is alkalmatlannak minősítették, és 3X évesen lenyugdíjazták csak emiatt

na ez nagyon durva nem? és nem én találtam ki! megtörtént eset, csak olyan iszonyat nagy tabutéma ez

2011. ápr. 12. 10:10
 5/18 anonim ***** válasza:
56%

Zsűritag nem lehet, de ő veszi majd át Stohl műsorait, amíg az börtönben ül. :P

Szerintem Bakács fő baja, hogy összeférhetetlen személyiség, nem szívesen dolgoznak vele együtt..

2011. ápr. 12. 10:11
 6/18 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi számít méltatlannak, az általánosan elfogadott értékrendtől függ, ami időben változhat, és mindenkinél más valószínűleg, bár lehet általános elveket megfogalmazni. Lehet az is, hogy jogilan nem kifogásolható valami, de morálisan nem elfogadható, tehát méltatlan.

De olyan világban nem szeretnék élni, ahol a lopás elfogadott dolog.

2011. ápr. 12. 10:22
 7/18 anonim ***** válasza:
61%
Mégis ki az aki egy tolvajt szeretne látni a tv-ben zsűritagként? Én biztos nem. Mellesleg meg, ha olyan éhs lett volna, hogy lopni kényszerül, akkor miért rögtön egy rúd szalámival kezdi? Szerintem egy zsemléért senki se szólt volna...
2011. ápr. 12. 10:45
 8/18 anonim ***** válasza:
81%
Ha te tényleg nem érzed/érted, hogy egy újságíró, kritikus (aki egyébként három évig a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia hallgatója is volt...) miért válik hiteltelenné egy lopán következményeként, mint közszereplő, akkor nehéz lesz téged meggyőzni. Nem a szakmai tudása változott meg, hanem az emberi megítélése. És ezt a kettőt bizony nem lehet szétválasztani egy kultúrát közvetítő személy esetében. Ha nekem valaki osztja az észt, akkor annak legyen erkölcsi alapja is, nemcsak szakmai. Így teljes egy ember megítélése.
2011. ápr. 12. 11:31
 9/18 yuda ***** válasza:
55%
Mondok neked egy szélsőséget, de érteni fogod remélhetőleg: mi lenne, ha gyilkolt volna? akkor is ezt mondnád, vagy bizonyos bűncselekmények beleférnek? ha gyilkol, akkor is megmarad matekzseninek valaki -igaz?
2011. ápr. 12. 11:31
 10/18 A kérdező kommentje:

igazad van, mert tényleg nem értem :(

ha te tudnád azt, hogy milyen elismert emberkék lopkodnak rendszeresen ilyen bolti tolvaj módjára, ajajajjj, na de oké, ezen túlmenően nekem ez az erkölcs és tudás valahogy nem fér meg, hát most mert az én szememben szubjektíven nem erkölcsös mert pl sadomaso sexet imádja és több domina kapcsolata van kőkeményen, akkor most megint felmerül a kérdés, hogy ez az ember se erkölcsös, és nekem ne dumáljon informatikáról pl, ha éppen azt oktatja

hu, nagyon nehéz kérdés ez

2011. ápr. 12. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!