Egy kvízjáték szerint Tolsztoj 18 évesen tanult meg oroszul, de akkor előtte milyen nyelven beszélt?
Figyelt kérdés
2009. márc. 1. 10:16
1/12 anonim válasza:
A kvízkérdés téves. Egyébként milyen nyelven beszélt volna addig, ha 16 évesen - 1844-ben - már egyetemre járt?
2/12 anonim válasza:
Azt se nagyon tudom elképzelni, hogy egy orosz nemesi család sarja ne beszéljen oroszul...
előző voltam
3/12 anonim válasza:
Én úgy emlékszem,Tolsztoj grúz volt.
6/12 anonim válasza:
Ugyan már, ez hülyeség. hiszen orosz volt az anyanyelve.
7/12 anonim válasza:
Utolsó vagyok. tévedtem. nos, megkérdeztem a nagymamámat, aki irodalom-törizseni: valóban 18 évesen tanult meg oroszul: addig franciául beszélt, mert az arisztokrácia kötelező nyelve a francia volt.
8/12 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom, hogy 18 éves koráig csak franciául beszélt és Franciaországban élt.
9/12 anonim válasza:
Az utolsó kettő nagy baromság; csak olvasni kellene:
10/12 anonim válasza:
Utolsó. elárulom neked, hogy a Wiki nem megbízható forrás, mert bárki szerkesztheti. nekünk pl. épp ezért nem ajánlott egyetemen hivatkozásként használni tudományos munka esetén.
amúgy meg franciául beszélt valóban 18 éves koráig.
punktum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!