Mi a véleményetek a közös, nyilvános
körülmetélésről?
Figyelt kérdés
Bizonyos afrikai törzseknél, törököknél kifejezetten szervezik ezeket a napokat, és a serdülő srác onnantól kezdve "büszke férfi".
Mit szóltok ehhez?
2011. ápr. 8. 16:41
1/8 anonim válasza:
Szerintem vágasd le a fejed....azt hiszik majd hogy hulla vagy
2011. ápr. 8. 16:45
2/8 anonim válasza:
Mas kultura. 100%-ig sosem fogjuk megerteni, mert nem abban elunk. Ott elfogadott, teljesen hetkoznapi dolog. Nem kell rajta fennakadni. Nekik is lennenek biztos olyan dolgok, amik furcsak egy magyarban, de ettol meg toleralni kell a masikat. Nekem nincs negativ velemenyem, mert ezt kulso szemlelokent talaljuk csak megbotrankoztatonak.
2011. ápr. 8. 16:46
3/8 A kérdező kommentje:
sztem se megbotránkoztató semmiképpen, abban a kultúrában ez tényleg jelentheti a fiú büszkeségét ....
2011. ápr. 8. 16:54
4/8 pelgrim válasza:
A büszkeség nem erény, a körülmetélés pedig csonkítás, fölösleges szenvedést és traumát okoz, amitől a vallásos szélsőségek áldozatai csak nagyon nehezen szabadulnak meg.
2011. ápr. 8. 20:08
5/8 A kérdező kommentje:
na de éppen ez az, őlet ez a közös szenveddés köti össze, az teszi férfivá, és nem okoz traumát lelki értelemben
2011. ápr. 8. 21:35
6/8 pelgrim válasza:
Igen, a közös szenvedés lehet hogy összeköt, és talán az is igaz hogy így közösen átélve nem, vagy kevésbé okoz traumát, de vajon mi az eset azokkal a fiúkkal akiket nem metélnek örül? Azok nem válnak férfivá?
Van ismerősöm aki bizony már évek óta küzd a traumával amire szert tett a körülmetélése alkalmával, egy másik ismerősöm rokonságában halálos következménye volt egy ilyen körülmetélésnek pedig klinikán vitték végbe.
A körülmetélés szerintem semmire se jó, mint ahogy semmilyen szélsőséges vallásos gyakorlatok helytelen, nagyon elfajult dolgok. Nem beszélve arról, hogy mit művelnek némely kultúrákban a lányokkal.
2011. ápr. 9. 10:35
7/8 anonim válasza:
Én körülmetéltként több évtizede élem meg, hogy mennyire gáz :(
A legbarbárabb és legszemetebb megbélyegzés, ami létezik :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!