Érdemes egy liftet szétverni egy életveszélyben levő ember kimentése miatt?
Egy életveszélyben levő ember megmentéséért minden lehetséges segítséget meg kell tenni. Kötelező!
Ha elakadt a lift - Miért nem volt vészcsengő?
"A felvonóban ugyan nem volt vészcsengő, de hát mindenkinél van mobiltelefon - mondta a kórház vezetője"
Ez a mondat abszolút cinizmusra utal. Nem kötelező, hogy legyen valakinél mobil. Csak azért, mert a liftben nincs vészcsengő.
A bent levőknél szerencsére valóban volt mobil. De a legjobbat tették: a tűzoltóságot hívták, mert az közérdekű szám. A kórházigazgatóé nem közérdekű. Ha a liftet felújítják, - mert fel kell, hogy újítsák, - akkor remélem, hogy a vészcsengőt nem hagyják ki.
21:50 - vagyok, mostani előtt kettővel
Előttem szólónak: a vészcsengőt azért említettem meg, mert elképesztően cinikus volt az igazgató hozzáállása.
Ebben a szorult és nagyon kritikus helyzetben (autóbaleset, saját fegyverrel fejlövés miatt életveszély - lásd cikk) a mobil jobb volt. Még jó, hogy volt náluk mobil. Miért? Mert így azonnal jöttek tűzoltók, és cselekedtek.
A vészcsengő ebben az esetben (sajnos) esetleg rosszabb lett volna. Miért? Mert azt eredményezte volna, hogy 10 percen belül ott van a kórházi kárelhárító, vagy sikerül LEERESZTENI !! a liftet, vagy nem. Ha neki se sikerül - akkor csak odázódik a dolog. És súlyos 10-20-30 percek elvesztegetése múltával - ha eszébe jut valakinek, csak akkor hívták volna a tűzoltókat.
Visszatérve az előttem író kérdésére, vészcsengő azért KELL, mert ha elakad a lift, akkor már nehogy ököllel kelljen "morzézni" az S.O.S.-t ("mentsétek meg lelkeinket")
sajnos közelről ismerem a miskolci korházak liftjeit
hogy vészcsengő nincs,az tény
hogy szét kell verni hogy kiszabaditsák a beteget...miért,várják meg mig meghal,akkor van idő szép lassan megcsináltatni?
hülye aki igy gondolkodik
bezzeg ha a főorvos rokona szorult volna be,akkor még akkor is zétverette volna ha nem beteg,csak minél hamarabb kiszabaditani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!