Ma az egyik gyakorlatvezetőm ezzel kezdte a napot, " Jé ti többen vagytok?", én persze néztem mint a hülye, erre folytatta: "babát vársz?". Erre hogy reagálnátok?
20 éves leszek, fizika szakos lány vagyok, csak én gondolom ezt kicsit furcsának, vagy, ez normális dolog?
Mikor mondtam, hogy nem akkor bocsánatot kért, és azt mondta, hogy egy pillanatra úgy tűnt.
Szerintetek?
Ebben semmi bunkóság nem volt. Lehet, hogy egy picit nagyobb volt a pocakod, mint szokott lenni, olyan ruhában voltál, amiben kismamának látszottál.
Nem nagy ügy, nem reagálnék sehogy.
Szerintem meg nem normális dolog, és sértő, és teljesen jogos a felháborodásod!!! Ilyenre nem szoktak az emberek rákérdezni, mert ha nem terhességről van szó, irdatlan nagy bunkóság az esetleges súlyfeleslegre (vagy rosszul álló vagy egyszerűen neki nem tetsző!!! ruhára) célozni, és ezt mindenki tudja!!!
Ne vegyük természetesnek a helyzetükkel visszaélő oktatók megjegyzáseit! Férfi vagy nő ez a gyakorlatvezető?
Milyen érdekes, hogy ebben a topikban több eset a fizika tanszékről származik - úgy látszik, az oktatók előszeretettel baxtatják a TTK-s szakot választó nőket.... ÉN BTK-s voltam, engem efféle atrocitás nem ért soha, és ledöbbenve, felháborodva hallok ilyen eseteket. Nem szabad hagyni! Udvariasan, de határozottam utasítsd vissza az ilyesmit! És ha végképp nem megy, ne félj panaszt tenni!
Üdvözlöm a lepontozóosztagot, akik szerint jogos, hogy férfiak gátlástalanul megjegyzéseket tesznek a nőkre, és a nőknek ezt szó nélkül hallgatniuk kell, vagy még nevetni is rajta!!! Hát lóf...t!!!
Egy egyetemi oktatónak a hallgató munkáját, tudását van joga megítélni, nem a külsejét, állapotát, stb. Egy főnöknek a beosztott elvégzett munkájét van joga megítélni!
Ébredjünk már fel!
1. nem megkérdezte, hanem viccelődő (=jelen esetben bunkó) megjegyzést tett
2. nem mint egyik ember a másikhoz szólt, hanem mint tanár (hatalmi pozíció) az egész csoport előtt.
3. ha tényleg azt hitte volna, hogy terhes, nem így kérdez rá, mert tudnia kellett volna, hogy arról úgyis értesül.
4. főleg, hogy elég ritka, hogy egy 19 éves egyetemista lány terhes legyen, és ezt is tudja.
5. ez bunkóság mindenképpen, mert "terhesnek látszol" (bújtatottan) azt jelenti "nagy a hasad", és ez sértés! (mint nőt, sérti meg, holott ő az egyetemen nem mint nő, hanem mint hallgató van jelen!!!)
Egy másik oktató.
Nekem speciel az egyik csoporttársam azért hagyta ott az egyetemet, mert babát vár.
De igen nagy a hasam, egy kicsit, mondjuk inkább közepesnek, egyébként normálisnak tűnik a srác, max szerintem nem gondolta át, így egy nap távlatából.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Persze, nem azt mondtam, hogy nem fordul elő, hogy valóban terhes legyen egy ilyen korú egyetemista lány - de nem is olyan gyakori!
De ami a legfontosabb, ebben a kérdésben irreleváns, hogy valóban nagy-e a hasad. Valószínűleg nem az, és elég idióta módját választotta ez a tanár a poénkodásnak, egyáltalán nem jópofa!!! (bár gondolom, az akart lenni)
Arra akartam rávilágítani, hogy ha óriási nagy lenne, akkor se lenne joga az oktatónak erre megjegyzést tenni!
Legyen igazad, reméljük, ez egyszeri eset volt, és többet nem tesz ilyen vagy ennél durvább megjegyzéseket, de (a többi lánnyal együtt) legyetek résen! Azért ha van kedved, olvasd csak el a topikot, amit ajánlottam, és dönstd el, hogy Téged érint-e az ott leírt probléma.
Üdv
Hypathia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!