Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme van a "közmunkának"?

Mi értelme van a "közmunkának"?

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 09:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Az emberek jobban érzik magukat egy tiszta környezetben, és a környezet is jobban érzi magát ha nincs telehordva szeméttel. Ha kimegyek az utcára, szívesebben rugdosom a járdán a levegőt mint a szemetet.

Ez csak 1 példa arra milyen közmunkák vannak és mire való.

2009. febr. 27. 09:57
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

Őszintén szólva?

SEMMI ...

Na addig főleg semmi amig közmunkán csak pl szemétszedést tudnak érteni, holott lehetne közmunka egy vidéki háziorvosi praxis ellátása is, ahol évek óta hiány van.

Úgyhogy .... megint a látásmóddal van a gond sztem, de ha jól tudom, elvben nem csak szemétszedésről van szó, az egy másik dolog, hogy persze legtöbbször valóban ilyen jellegű munkákra redukálódik le sajnos a gyakorlatban, pedig ezer olyan más munka is van ami hiányszakma, pl. segédápolók körházakban, csak hát nyilván meg kell válogatni kit hova ...

Ha jól tudom, végzettséghez van ez kötve nem? Mármnint hogy nem kötelezhető pl szemétszedésre két egyetemi végzettséggel, nem? vagy rosszul tudom? Azt hiszem ha jól hiszem, hogy egyel alacsonyabb iskolai végzettséget igénylő munkát köteles elfogadni, akinek komolyabb végzettsége van, akkor ez a főiskola vagy főiskola esetében pedig az érettségi. ..

2009. febr. 27. 10:03
 3/13 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ezen kívül is van 2 értelme.

1. Aki szociális támogatást kap dolgozhat érte. Ősem úgy érzi, hogy ingyen kap valamit és a társadalom sem érzi azt, hogy a semmiért támogatja.

2. Ha egy tartós munkanélküli rendszeresen közmunkát végez, jobban visszaszokik a "dolgos hétköznapokba". Amennyiben ezután munkát talál nem lesz akkora váltás a semmittevésből a napi meló.

Ja, és még egy jutott eszembe. Aki feketén dolgozik de mellette segélyt kér, az legalább ezeken a napokon nem a feketemelóval van elfoglalva, hanem csinál valamit a pénzért, amit az államtól kap.

2009. febr. 27. 10:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Az első,és harmadik válaszadónak üzenném,szerintem semmi értelme,sőt hátrányosan megkülönböztető és megalázó munka aminek gyakorlati haszna sincsen.Mivel szemétszedésre,meg parkgondozásra bőven elég egy két ember állandóra,mint alkalmazott,nagyobb településen meg a városgazálkodási társaságok emberei végzik ezeket a feladatokat.Annak semmi értelme,hogy emberek egymás hegyén hátán, megcsinálják ugyanazt a felesleges munkát, a látszat kedvéért,hogy a többi ember lássa,lám mégis tudnak dolgozni ezek az "ingyenélők".Nem beszélve az emberi tényezőkről,megalázó ,(pl egy kis településen ahol mindenki ismer mindenkit,gúnyos megjegyzéseket tesznek a háta mögött,másutt meg olyan kb mintha rabokat dolgoztatnának. A dolgozót nem segíti a munkaerő visszajutáshoz,mivel akit így dolgoztatnak,az úgymond "megbélyegzett" lesz,és nem veszik fel jobb munkahelyre,max csak köztisztasági alkalmazottnak.Másik dolog,közben nem ér rá munkahelyet keresni,továbbképeznie magát,és állásinterjúkra járni.Felesleges munkát végezni,meg nem felemelő dolog,így egyáltalán nem érzi hasznosnak magát az ember.
2009. febr. 27. 11:11
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Akkor minek tetted fe a kérdést ha tudod rá a választ, vagy olyan véleményed van amitől senki nem tántoríthat el, még ésszerű, következetes érvekkel sem? Ez az oldal nem erre való, ajánlom figyelmedbe a GYIK-ot elolvasni!
2009. febr. 27. 11:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Azért, mert érdekelt más véleménye is!
2009. febr. 27. 12:03
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Egyáltalán nem érdekel más véleménye, mert lepontoztad azt a két választ, ami ellenkezett a te meglátásoddal. Én csak akkor kérem ki más véleményét, ha eltudom fogadni azt, és átgondolom, nemcsak egyik fülemen be a másikon ki. Na mindegy nem vitázok. Ezt is lepontozhatod nyugodtan.
2009. febr. 27. 12:05
 8/13 A kérdező kommentje:
Honnan gondolod,hogy én pontoztam le?De ha le is pontozom,az az én dolgom,és ha jól tudom véleményszabadság van!
2009. febr. 27. 12:10
 9/13 anonim ***** válasza:
45%

11:11--esnek:

Abszolút igazad van !!

Csak megint ugye látszat és valóság két nagyon eltérő dolog sajnos.

2009. febr. 27. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

Azért gondolja, hogy te pontoztad le, mert mindkét válaszának ugyanannyi a %-a. Tehát sokkal valószínűbb, hogy te pontoztad le, minthogy más feljöjjön ide két külön időpontban, és lepontozza ugyanúgy mindkét választ - külön-külön.

És egyébként részben igaza van, mégha te le is pontozod.

A közmunkának az az értelme szerintem, hogy ha valakinek épp nincs munkája, akkor az államtól kapott segélyért cserében tegyen is valamit, és ne csak úgy megkapja. Ugyanis ha munka nélkül kapja, akkor az a többiekkel szemben negatív diszkrimináció. (Munka nélkül kap közel annyi pénzt, mint a másik napi 8-10 órás munkával.) Így aki nem dolgozik, jobban jár, ráadásul a munka nélkül kapott segély ösztönzi is az embert arra, hogy ne dolgozzon, vagy hogy feketemunkát végezzen.

Kriszti, amúgy hány nicken nyomod? :)

2009. febr. 28. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!