Fellokte a gyerekemet. Mit kellett volna tennem?
Én döbbenten állok a tény előtt, miszerint egyesek szerint elfogadható és normális az, hogy egy idegen kisgyereket elkezdesz az anyukája irányába taszigálni/lökni/tessékelni/nevezdakárminek, ha látod, hogy hívja, és nem akar menni. Én bizony ezt sem venném jó néven, mert alap az, hogy nem ugatsz bele mások ember dolgába. Én se teszem, mások se tegyék. pont.
Egy kisgyerekes anyukával egy nap milliószor megtörténik, hogy a gyerek leáll bámészkodni, az anyuka meg ott áll egy lépéssel mellette, és hívja. De miért is kéne azt a gyereket az anyuka felé tessékelni?
Ha az a fiatal lány segítő szándékkal taszított volna a gyereken, akkor az lett volna a minimum, hogy hozzáfűz valamit, hogy "vigyázz, kisfiú, mert megy az anyukád" vagy akármi mást. Ha csak szó nélkül meglökte, akkor nyilvánvaló hogy a szándéka kicsit sem segítő jellegű volt.
Nekem is hasonló korú a gyerekem, biztosan hevesebben reagálom le a szitut.
DE
Ha most nem nézzük azt, hogy a gyerek elesett, hanem csak annyit, hogy odébb taszítja, mert útban van, akkor nekem az jön le, hogy a taszító személy egy lelketlen valaki, hiszen ezek a csöppek általában úgy állnak le bámészkodni, hogy közben "ismerkednek", néz rád érdeklődve, vagy vigyorog teli szájjal, esetleg magyaráz... és ami fontos, hogy mindenkihez szeretettel és bizalommal fordul, mert ilyenek a hasonló korú gyerekek.
ki képes ilyesmire, hogy egy ilyen kedves közeledésre taszítással válaszol?
Én sem vagyok veszekedős, és megszállott kismama sem, de azért azt nem hagynám, hogy a gyermekemet bárki lökdösse. Mégis, hogy képzelte? Amíg ő vásárol álljon meg a légy is reptében, hogy nehogy megzavarja? Amúgy nem is értem miért kellett volna nektek elsietni onnan? Azt vesz, amit akar a kutyát nem érdekli.
Az ilyet én úgy kiosztottam volna, hogy elsüllyedt volna szégyenében. Valami ritka primitív, bunkó lehetett! De ne érezd rosszul magad, mert az ember nincs felkészülve ilyen szituációkra, valószínű ezért dermedtél le.
a kérdezö nagyon jol tette,hogy nem válaszol!:)
ne idegesitsd magad,és tudom,hogy mirol beszelsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!