A mai magyar társadalomban melyek nagyon TABUtémák?
Valamilyen téren tabunak számít a jövedelem is. Nem illik megkérdezni valakitől, hogy mennyi a fizetése, és elmesélni sem illik, hogy mennyit keresünk pontosan, maximum szűk baráti/családi körben.
Mai napig tabu még a halál, mármint megnevezett személy halála, és úgy általánosságban is. Az emberek általában kínosan érzik magukat, ha arról kell beszélgetniük, hogy szerintük milyen haláluk lesz, inkább elterelik a témát, vagy elviccelik a dolgot. Nem is annyira a halál maga a tabu, inkább a haldoklás.
Nagy nyilvánosság előtt a vallás is annak számít, szintén nem illik nagyon rákérdezni, főleg idegenektől.
Ehhez hasonló a politikai hovatartozás kérdése is.
Ezek olyan dolgok, amikről egy adott társaságon belül természetesen lehet beszélni, de ha épp csak megismerkedünk valakitől, akkor illetlenség lenne megkérdezni, hogy mondjuk kire szavazott, és a saját véleményünket sem igazán illik hangoztatni, mert cseppet sem nevezhető semleges témának.
13:43
A holocaustra gondol szerintem. Lehet van benne valami mert nézd csak hogy lepontozták a 12:9-es válaszomat amiben említettem:D
ezt a gyerektelenséget még nem tapasztaltam, de majd figyelek :)
a halál, haldoklás viszont valóban nagyon sztem is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!