Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elhunyt utolsó kivánságát...

Elhunyt utolsó kivánságát minden esetben kötelező megtartani?

Figyelt kérdés

Férjem 3 éve meghalt és fiam és én lettünk fele-fele részben tulajdonosai a házunknak. Férjem a halálos ágyánál megkért minket, hogy ne adjuk el a házat, mert ő épitette és mi megigértük.

Nem is volt semmi baj. Akkor még kaptam az özvegyit, a fiam is itt élt és anyukám is. Igy a 3 nyugdij-fizetésból fenn tudtuk tartani a nagy házat.

De közben anyukám is meghalt. Én már nem kapom az emelt özvegyi nyugdijat és a fiam munkahelye megszűnt és 400 km-el messzebb levő városban kapott munkát. Ott megismerkedett a menyasszonyával, akivel ott is akarnak letelepedni, mivel mindkettejüknek ott a munkahely.

Ha a fiam visszajönne, akkor őt is el kellene tartanom, mert itt nincs munka.

De egyedül, egy nyugdijból már nem tudom fenntartani ezt a nagy házat. 23 millióra értékelték fel és arra gondoltuk, hogy eladjuk és a pénzt elfelezzük. Mindenki vesz belőle magának kisebbet. Nekem nincs szükségen 6 szobás kertes házra. Egy 1-1,5 szobás teljesen elég lenne.

De köt a férjemnek tett igéret. Mit tehetünk?

2009. febr. 25. 13:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nyílván a férjed szerette az a házat azért ragaszkodott hozzá. Gondolom hogy te és fiad is szeretitek, és ha most nem ebben a helyzetben lennétek, nem fordulna meg a fejedben az eladás. Ha könnyít az életeden, add el, a férjed is megértené. Gondolom a rezsi sem kevés, és a fiad életét is nagyban megkönnyítenéd.
2009. febr. 26. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!