Elhunyt utolsó kivánságát minden esetben kötelező megtartani?
Férjem 3 éve meghalt és fiam és én lettünk fele-fele részben tulajdonosai a házunknak. Férjem a halálos ágyánál megkért minket, hogy ne adjuk el a házat, mert ő épitette és mi megigértük.
Nem is volt semmi baj. Akkor még kaptam az özvegyit, a fiam is itt élt és anyukám is. Igy a 3 nyugdij-fizetésból fenn tudtuk tartani a nagy házat.
De közben anyukám is meghalt. Én már nem kapom az emelt özvegyi nyugdijat és a fiam munkahelye megszűnt és 400 km-el messzebb levő városban kapott munkát. Ott megismerkedett a menyasszonyával, akivel ott is akarnak letelepedni, mivel mindkettejüknek ott a munkahely.
Ha a fiam visszajönne, akkor őt is el kellene tartanom, mert itt nincs munka.
De egyedül, egy nyugdijból már nem tudom fenntartani ezt a nagy házat. 23 millióra értékelték fel és arra gondoltuk, hogy eladjuk és a pénzt elfelezzük. Mindenki vesz belőle magának kisebbet. Nekem nincs szükségen 6 szobás kertes házra. Egy 1-1,5 szobás teljesen elég lenne.
De köt a férjemnek tett igéret. Mit tehetünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!