Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy az emberek...

Miért van az hogy az emberek többsége egyre telhetetlenebb és már a világ összes pénze se lenne elég nekik?

Figyelt kérdés

Minek egy embernek minden hónapban új telefon vagy több tíz ezer forintos cipő ruha? Most már tényleg csak ez számít hogy ki milyen menő hogy mennyit tud költeni, hogy milyen kocsija milyen munkája van? Hogy hogy áll a bankszámlája?

De akkor mi van a pénzzel meg nem fizethető értékekkel?

Az önzetlenséggel a tisztességgel a megbecsüléssel a szeretettel az össze tartással az igaz barátsággal a szerelemmel? Ezeket nem lehet kilóra megvenni és mégis többet érnek a világ minden pénzénél. Kell a pénz mert kell nem mondom hogy nem de biztos vagyok benne hogy fényűzés nélkül is boldogan lehet élni.

2011. márc. 25. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó a meglátásod, de hidd el magasról lehet óriásit esni. Ma még dúskál,de lehet holnap már kukázik. Soha nem szabad elbizakodni.
2011. márc. 25. 15:02
 2/9 anonim válasza:

mert az emberek mindig többre, jobbra vágynak, ha elértek valamit, az egy idő után már nem elég, mert látják hogy másnak még több van

meg az emberek lenézik egymást, a budapesti a vidékit, az egyetemi végzettségű az érettségizetett, a kertes házban élő a panelben lakót, az irodai dolgozó a fizikai munkást, stb., és ezáltal mindenki próbál a lehetőségeihez mérten még előrébb jutni az életben, ennek soha nincs vége, nem tudunk örülni annak ami van

2011. márc. 25. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Az emberek mindig jobbak akarnak lenni a másiknál. Ennyi a titka.
2011. márc. 25. 15:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Igazad van, de azt javaslom ne foglalkozz vele, úgysem tudsz ellene mit tenni. Legalábbis mindenkit nem tudsz megváltoztatni. A közeli barátaidnak próbálhatsz segíteni, de csak magadon tudsz leginkább.
2011. márc. 25. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Hagyd őket a fenébe. Egyébként a kérdésedre az a válasz, hogy ez a társadalmi berendezkedés, ezt sugallja minden. Ezzel amúgy magukból csinálnak hülyét, mivel ez az egész a médiából jön, hiszen a pénzeszsákoknak érdekük az, hogy te minél több szart vegyél meg, és ezt így érik el. Szóval ezek a "bepánikoltatható" emberek (remélem arra már magatdól is rájöttél, hogy ezek az emberek félnek valamitől, mivel kényszeresen cselekednek) tulajdonképpen áldozatok, akik hagyják magukat azzá válni. Ha te úgy érzed, hogy nincs ezekre szükséged, akkor jobb vagy náluk. Ennyi az egész. Te foglalkozz azzal, hogy te boldog légy. Ezek az emberek úgysem azok. Hogy lehetne boldog valaki, aki ilyen erős függésben él? Hiszen valami más irányítja az életét. Elárulom neked, hogy én egy gazdagnak nevezhető családba születtem, és mégis utálom a magamutogatókat. És nem öltözködök úgy, hogy látszódjék bármi is rajtam. Sőt, van, aki kifejezetten csórónak gondol az öltözködésem alapján és ez se zavar. Felőlem:D Engem a ruhák sose érdekeltek igazán, és szerintem aki nagyon a külsőre ad, annak ez azért van így, mert a belső értékeinek hiányát akarja kompenzálni.
2011. márc. 25. 17:53
 6/9 anonim ***** válasza:
En is pontosan ugy vagyok vele, mint te, kerdezo. Nem erdekel a fenyuzes. Megtehetnenk, hogy veszunk draga ruhat, kocsikat, de nem latjuk ertelmet, ezek a dolgok csak arucikkek, amik ideiglenesen tudnak boldogga tenni. Egyebkent is, mindent meg lehet unni. Az uj kocsi is csak 1 hetig ujdonsag. Ha veszel egy uj ruhat, az is csak par napig uj. Nem azt mondom, hogy ne legyen valakinek biztonsagos, uj kocsija, de sok ember pazarolja a penzet olyan kocsira, amiben olyan motor van, amit nem tud kihasznalni, olyan meretu kocsira, amit ugysem hasznal ki egyedul stb. Engem nem zavar, mert nem az en penzem, de en nem tudnek ugy elni. Egyik rokonom vett egy 160 milliot ero villat, megsem boldog es allandoan panaszkodik foleg arra, hogy nincs penze. :S
2011. márc. 25. 18:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem valahol fel kell állítani egy ragsort, hogy mi a fontos az életben, és mi az ami kevésbé. Én szeretem a jó minőségű ruhákat (amik nem feltétlenül olcsók), mert sokáig lehet őket hordani, de ugyanígy szeretek kertes házban lakni, jó minőségű élelmiszereket vásárolni, havonta eljárni fodrászhoz, masszázsra, a párommal kettesben tölteni egy hétvégét, mert szerintem ezek mind olyan dolgok, amelyektől teljesebb lesz az életem és a gyerekeink élete is. Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy mindezt megtehetem, és meg is teszem, mert jó érzés reggelente a szürke hétköznapokon munkába menni, hogy közben mosolygok, nem kell nemet mondanom, ha a rokonok segítséget kérnek tőlem és nem kell annyit és olyan keményen dolgoznom, hogy ne jusson elég idő és türelem a gyerekekre, a barátokra, vagy egy könyvre hétvégente. Volt olyan időszaka az életemnek, amikor sokkal keményebben dolgoztam, minden fillért be kellett osztanom és nem éreztem jól magam a bőrömben. Akkor esténként értem haza a munkahelyről, fáradtan, évekig nem vettem a kezembe könyvet, helyette valami értelmetlen műsort néztem a tévében, mert arra legalább fáradtan sem kell figyelni, sok kapcsolatom tönkrement, mert folyton azon járt az eszem, hogy tovább kéne lépni, jobb munkahelyre, a boltban mindig számolnom kellett és már mikor a hosszú sor elejére értem, sokszor akkor kellett visszavinnem valamit, ami nem olyan életbevágóan fontos. Állandóan a "hogyan lehet minél gyorsabban és egyszerűbben pénzt szerezni vagy minél hatékonyabban spórolni" kérdésen járt az eszem. Ez a helyzet mostanra szerencsére megszűnt. Nem állítom, hogy a pénz boldogít, de nélküle sokkal sivárabb az élet. A munka és a kapcsolatok is.
2011. márc. 25. 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy ezt a kérdést feltetted, már meg is cáfoltad, hogy az emberek eredendően ilyenek lennének, hiszen te sem vagy ilyen. Egyszerűen meg vannak tévesztve, rossz az értékrendjük. Több pénzzel, márkás cuccokkal akarják megvenni a megbecsülést. Hiszen mindenki szeretetre vágyik, más kérdés, hogy ezt hogyan próbálja elérni. Örülj neki, hogy te átlátsz ezen, nem vágysz felszínes dolgokra, és valóban fontos értékek alapján tudod megítélni az embereket. Ebben gazdagabb vagy, ha úgy tetszik.

16/f

2011. márc. 27. 17:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó te egy nagyon okos és bölcs kamasz vagy. Köszönöm a válaszokat.
2011. márc. 28. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!