Mi a velemenyetek arrol, aki beteg emberekre igy reagal?
Töredelmesen bevallom, én is húzódozom tőlük, mert taszítanak. De elfogadom, hogy senki sem lehet tökéletes, és tudom, hogy ők is ugyanúgy emberek. CSak fogyatékkal élnek.
Fúj
Szerintem szörnyű, hogy szinte nem vesszük őket emberszámba, Temple Grandin is autista mégis doktori diplomás, és átalakította vágóhidak struktúráját, az egyik szoftvernek a fejlesztője is autista, mégis a sikeres a munkájában. Annak akinek fél lába, vagy karja van, sőt a vakok, siketek és némák is ugyanolyan normális emberek mint mi, sőt, mivel egy érzékszervüket elvesztették ezért kifinomultabbak a megmaradtak.
A down szindrómások pedig "ugyanúgy képesek részt venni a kultúrában és a sportban, mint az egészségesek" (wikipédia)
Senki nem tehet arról, hogy minek születik, és ha olyan testben hogy csak lábai vannak, és keze nincs, akkor is képes megszülni és felnevelni egy gyereket és a karrierjét felépíteni (Alison Lapper-re gondolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!