Ha egy iskolai osztály szétbomlik különböző csoportokra, az miért van? Mit lehet ellene tenni?
Ha? Amikor. Az iskolai osztályok természerüknél fogva klikkesednek. :D
Általánosban mert a (kis) gyerekek természetüknél fogva klisérendőrök (Az ő korukban könnyebb "átlátni" a világot ha fekete-fehérré v. maximum alapszínekre egyszerűsítik), és ezen a "kiemelkedő" vezéregyéniségek (Ált. gazdag, elkényeztetett és agresszív különböző variációi) sem segítenek.
Középben mert akkor keresik a tinik önmagukat ami a baráti társaságukkal (XY ill. ZP ill. AB baráti köréhez tartozom) és / vagy a felvett kliséikkel (emós, kocka, metálos stb.) szoktak megközelíteni.
Tenni sokmindent nem lehet ellene. :/ Bár talán a csoporok felbontásával szervezett beszélgatős órák segíthetnek valamit...
Azt nem értettem soha, hogy ez miért baj? Lehetetlen 30 emberrel egyformán jóban lenni, teljesen természetes, ha kialakulnak kisebb baráti körök, nem kell tenni ellene semmit.
Inkább az a baj, ha valaki minden körből kimarad, meg az, ha a csoportok között megy az utálkozás, de én még egymás kisebb szekálásában sem látok akkora problémát. Persze nem a kicsinálásra gondolok, hanem az olyan gyerekes kis hülyeségekre, hogy osztálykiránduláson bekenjük a másik társaság kilincsét fogkrémmel.
Nekem is szép számmal voltak olyan osztálytársaim gimiben, akikkel a 6 év alatt egy szót sem beszéltem, de nem érzem magam rosszul tőle. Miért kellett volna, ha nem volt közös témánk? Ennek ellenére az ottani barátnőimmel a mai napig szoros a kapcsolatunk, pedig már nyolc éve érettségiztünk.
Nálunk az osztályfőnöknek volt köszönhető. Félig humános, félig reálos osztály voltunk, és a "kedves" ofő mindig kivételezett a reálosokkal. Nekik el volt nézve a lógás, mi meg, ha késtünk pár percet az óráról, simán bevágta az igazolatlant.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!