MI volt a kedvenc jatekotok?
Nekem volt olyan babám, ami, ha lefektették, lecsukta a szemét. De nem igazán babáztam, a kisautókat jobban szerettem, volt vagy tíz-tizetöt "matchbox". Építőkockázni szerettem, egész sokáig. Különböző építőket szerettem, mint a Lego, a Babilon vagy a Metal Technic, amit az iskolában lehetett néha technikaórán használni. Vannak ilyen kis méretű, műanyag állatkertek. Azokkal az állatokkal játszottam mindig karavánost, meg a Kindertojásból kapott figurákkal. Puzzlekockám is volt, de inkább abból is építettem.
Építeni különben is nagyon szerettem. Összeborítottam két fotelt, odatoltam az ágyhoz, pokrócot tettem rá, és kész volt a kuckó. De játszottunk űrhajósat is, bebújtunk szekrénybe, az volt az űrhajó.
Jó játékunk volt még a bunkizás. ekkor mindig azt mondtuk, "Megyünk a bunkerbe". A bunker az egy berendezett szín vagy disznóól volt. Szőnyeggel, asztallal, üres olajlámpával, és jelszóval védve.
Néha kimentünk a határba, és legyaktuk az ellenséget, vagyis a méteresre nőtt disznóparéjt, csalánt. Azok voltak az orkok. (Warcraft-hatás)
Én még nagyon szerettem a kifestőkönyvet. Nem ilyen ismert figurák voltak, hogy hercegnők meg ilyenek, hanem csak nyuszi, kiskutya, bohóc stb. (utálom a bohócokat)
Persze, mi is gépeztünk, és volt nagy Tetris-őrület is. Meg Nintendo.
Volt még pár kedvelt játékunk. Szintén a szerepjáték a kitalált történettel. Meg szívesen kotyvasztottunk. Homokot, rózsaszirmot, füvet.
24/L
Zorro nevű C64 játék. :-)
Ami asszem eredetileg Amiga játék volt.
A kertben sok homokvárat építettünk, sok métereseket is és méter magasat is nyaranta.
Egyszer megcsináltuk a budai várat homokból.
Rossz bevásárlószatyorból és két nádpálcából, ill. damilból sárkányt csináltunk és eregettük.
Macira ejtőernyőt, feldobtuk kinyílt és ejtőernyővel ereszkedett alá...
Ördöglakatok
Puzzlek
Egyszerű kidobós társasjáték
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!