Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Olvasta már valaki a NECRONOMI...

Olvasta már valaki a NECRONOMICON - halott nevek könyve c. könyvet?

Figyelt kérdés
Valamelyik necronomicont meg szeretném rendelni alexandra.hu -ról de 3 fajtája is van. Melyik a legjobb, és melyik hasonlít jobban az eredetire?
2009. febr. 17. 20:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%
Senki sem tudja, mert senki sem látta a ma élők közül az eredetit. Amúgy én olvastam több változatot is. Érdekesek. De kötve hiszem, hogy Alexandránál bármelyik is akár csak minimálisan is hasonlítani fog az eredetire.
2009. febr. 17. 21:44
 2/23 anonim ***** válasza:
73%
De még annyit hozzátennék, hogy azért nem is fogod olvasni az igazit, mert Lovecraft találta ki. (Ő egy horror író volt.) :P
2009. febr. 17. 21:48
 3/23 A kérdező kommentje:

Állítólag nem lovecraft találta ki, mivel évszámokkal visszavezethető, hogy hogy lett lefordítva és hogy került hozzánk..

Lovacraft még azért is mondhatta hogy kitaláció, hogy megvédjen bennünket.. ( persze tudom,hogy az eredetit nem fogom kézbe venni.. azért is írtam,hogy ami a legjobban hasonlít)

2009. febr. 17. 22:01
 4/23 anonim válasza:
66%
Volt szerencsém. Nem egy rossz iromány. Én csak a Lovecraft-féle Necronomicont olvastam. Sajnos csak kölcsönben volt nálam, de ha jól emlékszem, Abdul Alhazred álnéven írta.
2009. febr. 17. 22:27
 5/23 A kérdező kommentje:

[link]

ezt vettem meg.. remélem ez nem a lovecraft-os változat

2009. febr. 17. 22:34
 6/23 Srapnel ***** válasza:
33%

"Lovacraft még azért is mondhatta hogy kitaláció, hogy megvédjen bennünket"

Mitől? A hülyeségtől?

2009. febr. 17. 23:55
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

De, amit vettél, az ha jól tudom, Lovecraft-os változat. Sőt, mind az, amit az Alexandriától vehetsz. Tartalmilag mind ugyanaz. Egy-két oldallal több/kevesebb némelyik; de egyébként nincs különbség.

Amit ír, az nagyrészt (sőt, talán teljesen) kitaláció.

De nem mondom, hogy nincs valóságalapja. Ő is merített valahonnan ötleteket.

Az Őrült arab legendája már jóval őelőtte is megvolt - nemhiába.

Asszem Skóciában az egyik kolostorban vagy apátságban őrzik egy viszonylag pontos másolatát az eredetinek, az un. "templomos Necronomicon"-t. Persze nem fogják odaadni olvasásra, sőt, le is tagadják, hogy ott van. A történet szerint valamelyik 1500-as évekbeli háborúban került elő. Egy csata után az egyik halott lovagnál találták. Azért "templomos", mert az ipse a lovagi páncél alatt a templomosok ruháját hordta (holott azok elvileg vagy 200 éve megszűntek).

A hiedelmek szerint nem sok ember olvasta el és tudta hasznát venni. Többségük rövid időn belül meghalt. Az elolvasás utáni rekordot egy mágiával, idézésekkel, nekromanciával foglalkozó ipse tartja. Neki két év adatott még, miután elolvasta. ... Volt, akinek két nap sem.

Viszont elvileg ez hasonlít legjobban az eredetire. Mármint azok közül, amelyek fennmaradtak. Van még egy-kettő, de azok az elmúlt egy-két évszázadban eltűntek. (Talán már ez sincs ott, ahol.)

2009. febr. 18. 09:32
 8/23 anonim ***** válasza:
63%

Én is kerestem korábban a Necronomicont,találtam is jó néhány hiteltelen verziót,de aztán ráakadtam egy érdekes infóra..

A könyvesboltban található Necronomiconok mind szándékosan hiányosak,vagy csonkok,mert az eredeti Necronomiconban olyan varázsigék és rontások vannak,hogy azt laikus nem olvashatja el,mert egészen és részben alkalmazva/olvasva is nagyon veszélyesek.Ezért ezeket (pont a lényeget)az összes könyvesbolti verzióból "kifelejtették".Szóval,ha mégsem akarsz erről a könyvről lemondani,akkor komolyabban,SOKKAL komolyabban rá kell állnod az ügyre!

Egyébként az előző kommentekhez csak annyit,hogy a Necronomicon igenis létező könyv,és azért van nagy hatalma,mert az írója kismillió helyen megfordult a világon,és találkozott az összes olyan emberrel,akik rendkívül jártasak a mágiában. Mindenféle titkos társaságokhoz bejárt,boszorkány nagymesterekkel beszélt,szellemidézéseken vett részt..stb.Szóval bőven volt tapasztalata megírni ezt a könyvet.

2009. febr. 22. 09:32
 9/23 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2009. febr. 23. 20:39
 10/23 anonim ***** válasza:
én is olvastam a Necronomicont. Ajánlanám, hogy ne az Alexandrától , meg a Booklinetól szerezd be a könyvet, hanem valamelyik antikváriustól, meg ilyen helyekről.
2009. júl. 7. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!