A japánban ez mit jelent?
Szeretem az animéket és megfigyeltem, hogy a nevek után odarakják hogy san vagy chan. (pl. Kira-san, Yuzuyu-chan, stb.)
Nem értem hogy miért és hogy mit jelent?
Igen valóban nem az animeből kéne tanulni, de még mielőtt leordítanátok: bene vanna kérdésben, hogy ANIMÉBEN hallotta és ott használják rá, lehet, hogy már a valóságban kihalló félben van, de ő ANIMÉKBEN elhangzottakat akarta megérteni és ott igenis használják még, ritkán.
Már bocs, de szerintem kicsit jobban átgondolhattad volna miről beszélünk még mielőtt beszólsz.
Különben pedig a media is a nyelv része, az is pont annyira japán, mint az élőnyelv.
Hát mondjuk az más kérdés, hogyha úgy beszélsz valakihez/viselkedsz a valóságban, mint ahogy azt néha az animékben teszik, lehet hogy jól pofánvágnak :)
Szóval oké, a nyelv része, de sok olyasmit mondanak ott, amit az adott helyzetben nem kellene használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!