A "terror házává" váltak az iskolák?
„A terror házává vált az iskola, néhány problémás diák folyamatosan fenyegeti és zsarolja a többieket. Van, akitől pénzt követelnek, másoktól elveszik az értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordult, hogy más osztályok termébe óra közben bementek, és megzavarták a tanítást”
Sőt gyakori mások csúfolása, megalázása, kiközösítése is, vagy a lelki terror ilyen-olyan formái.
Ez meddig mehet még így?
Vagy munkahelyen is így mennek a dolgok?
Azért elszomorító,hogy az anyuka óra alatt "véletlenül " felhívja a gyerekét...
Én sosem hívom ha iskolában van..Ha nagy baj lenne,akkor inkább bemegyek..
Én is járok szülőire,de semmi kivetnivalót nem találok a tanárok öltözködésében.Ugyanolyan tisztán,kulturáltan vannak felöltözve mint mi szülők..
Sajnos az,hogy óra közben nem tud viselkedni egy gyerek,és sokszor úgy káromkodik,pofázik a tanárnak azt csakis otthon tanulhatta..Igaz vannak tanárok akiknek egérhangjuk van,és képtelen fegyelmet tartani,de ez nem azt jelenti,hogy akkor pofátlannak,szemtelennek kell lenni az óráján.
Ha meg egy tanár a sarkára áll és ráordít a gyerekre,ne adj isten kizavarja,és "rá száll" állandó egyesekkel megy haza,A szülő rögtön lecsap egy hisztit,hogy már pedig az ő gyereke szent és sérthetetlen..Csakis a tanár hülye..
Talán az ilyen szülőknek kéne pár órát titokban megnézni,hogy lássa mit művel a kölyke..
14:07,
a tanár tanítson.
A szülő neveljen.Arra is, hogy az iskolában viselkedjen tisztességesen a gyereke.
Ha rám bíznák, azt a szülőt küldeném átnevelő táborba, akinek a gyereke nem tud viselkedni.A gyereket a szülő ítélte megszületésre, akkor viselje gondját.
Én 14:07-essel értek egyet.
Érdekes módon minket is tanítanak olyan tanárok, akiknek az óráján kuss van, mert van tekintélye, tud fegyelmet tartani és emellett érdekessé tudja tenni az órákat is. Hozzáteszem, hogy nem kell ehhez ordibálnia, meg mindenféle értelmetlen intőket osztogatnia.
Aztán van a másik véglet, sajnos ők vannak többségben, akik hiába üvöltöznek, nem tudják kivívni a tiszteletet, inkább csak nevetségessé teszik magukat. Rájuk szoktam mondani, hogy ami nem megy azt nem kellene erőltetni, tessék belátni, hogy pályát tévesztett.
Sose értettem, hogy aki nem tud gyerekekkel/emberekkel bánni, az minek megy tanárnak.
Nem mentség az, hogy valakit nem szeretnek a tanítványai, meg nem tud fegyelmet tartani. Az iskolába nem nem jópofizni kell járni.Én abban a korban születtem, mikor annyi volt a gyerek, hogy 40-45-ös osztálylétszám volt.Jól nézett volna ki, ha a tanárnak mindenkire csak egyszer is rá kellett volna szólni!
Mondjuk otthonról úgy indítottak útnak reggel, hogy rosszat ne halljak rólad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!