Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen volt 1990-92 körül egy...

Milyen volt 1990-92 körül egy amerikai fiatal?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy mik voltak a feltörekvő és jellemző irányzatok a zenékben és öltözködésben, mi mindent hordtak magukkal (pl. zenelejátszók, könyvek, önvédelmi fegyverek), milyen frizurák voltak divatosak?

A mainstream és különböző meghatározó szubkultúrák egyaránt érdekelnek.

2011. febr. 23. 00:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem olyan sokban kulonbozott az elete egy amerikai fiatalnak a 90-es evekben egy magyaretol, mint mondjuk a 50-es vagy 60-as evekben.

Nem tudom, hogy a ferfi vagy a noi divatra vagy kivancsi, de a fiuk gyakran kockas flannel inget hordtak farmerrel, a hajukat hosszabbra hagytak alt. es kozepen valasztottak el (azt hiszem, hogy azt nevezik aprodfrizuranak, de lehet, hogy tevedek) vagy oldalra fesultek. A lanyoknal abban a korban divat volt a hullamos haj, szinte senkinek sem volt egyenes haja. Meg a 90-es evek elejen divat volt a hosszu, feltuno mukorom az USA-ban (ilyen hegyes es szines) meg a harsany szinek meg a hatalmas valltomesek, amik a 80-as evekbol maradtak rank. Sportcipovel felvettek a leggingst, de ez vissza is jott a divatba kesobb. A divat nagyon hasonlo volt Magyarorszagon is abban az idoben. Nem voltak olyan nagy kulonbsegek ebben. Volt mar akkor Walkman, de Magyarorszagon is. A zeneben meghatarozo volt a 80-as evek zeneje. Ennek rengeteg iranyzata volt, foleg a szintipop es rock; Madonna, Cher, Michael Jackson, Alice Cooper, Tina Turner, Roxette, Cindi Lauper, New Kids on the Block ugranak be errol az idoszakrol eloszor. Aztan jott a grundge, a Nirvana. Mennyi emlek jott hirtelen elo...onvedelmi fegyverek alatt nem tudom, hogy mit ertesz es milyen korosztalyra gondolsz. Valtozott azota a lofegyverviselesi szabaly amugy.

Nem tudom, hogy mire vagy kivancsi pontosan, de ha konkretabban kerdezel, talan tudok valaszolni reszletesebben.

2011. febr. 23. 02:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Cyndi-t akartam irni, bocs.
2011. febr. 23. 02:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Kicsit konkrétabban... Férfi-női divat egyaránt érdekel, de főleg a női. Korosztályban a 18-22 évesek, egyetemisták.

Önvédelmi fegyverekből minden lehetőség, de másból is, hogy mi nem hiányozhatott igazán a táskából.

Tudom, hogy ez így kicsit "általános" dolog, de még nem tudom, hogy pontosan mi is lesz hasznos.

Amúgy pedig nem tudom, milyen volt a kilencvenes évek eleje kis hazánkban - én akkor még a kisautókkal, babákkal, ovival voltam elfoglalva. :)

2011. febr. 23. 10:35
 4/4 anonim ***** válasza:

En is ovodas voltam meg abban az idoszakban, de a ferjem akkor tini volt...ahogy elnezem a kepeket, olyan egyszeru volt a divatjuk, ahogy leirtam meg en is emlekszem, mert nekem is volt egy tini batyam. Esetleg hasznos lenne megnezned par korabeli videoklippet is, azok is sokat tukroznek a divatrol. Olvasd el ezeket, ezek is hasznosak lehetnek meg a neten meg rengeteg ilyen leiras van, szoval boven talalsz:

[link]

[link]

A divat a 90-es evek legelejen inkabb a 80-as evek divatjanak folytatasa volt.

Onvedelmi fegyverek...mint tudod, itt sok embernek van fegyvere es allamonkent valtozoak a torvenyek a viselesere vonatkozoan. A mi allamunkban akkoriban ugy volt, hogy csak otthon tarthattad vagy a kocsiban. Azota megvaltozott ez a torveny es viheted magaddal megfelelo engedellyel. A ferjem tizeneves koratol hord maganal kest, fegyvert csak akkor, ha olyan helyre megy, ahol szukseget erzi. A legtobb fiatal szeret kuzdosportokra jarni. Birkozas meg a keleti onvedelmi sportok mar akkor is nepszeruek voltak itt.

Miert irod, hogy ez hasznos lesz-e? Ez kell vmi tanulmanyhoz?

2011. febr. 23. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!