Mi késztet beteges zaklatásra embereket?
gondolok itt akár a sztárok rajongóira, akár egy szerelmes pasira, akár szatírra...mitől tűnik el a józan ítélőképesség, amikor még tudatában vannak annak, hogy beteges, amit tesznek?
van egy ismerősöm, aki eleinte barátságosan közeledett...gondoltam, egy messzi haver lesz, akivel 1-2 hetente dumálunk.
mindennap rámírt. kezdetben nem zavart, de rettenetesen nagyképű volt, mindig a pénzével, és az azon vett dolgaival hencegett. idegesíteni kezdett, kevesebbet voltam msn-en, és ott, ahol tudtam, h ő meg szokott jelenni.
ezek után viszont kinyomozta, hol bulizok én, ő is oda kezdett járni (majd frászt kaptam tőle, h ott is el kell viselni).
közösségi oldalon is zaklatni kezdett sőt, a pasimra is rászállt. mikor tiltottam, neki írt napi rendszerességgel, mindig visszakönyörögte magát, én mindig levettem a tiltást.
egyszer viszont elszakadt a cérna, és letiltottam(végleg), a barátom is.
ezek után csinált fk-on egy álprofilt, másnak adta ki magát, de u.úgy folytatta a zaklatást. u.úgy töröltem sőt, megmondtam a barátaimnak, hogy ne álljanak szóba vele, ha esetleg megkeresi őket, és rólam pláne ne mondjanak semmit.
másik városba járok bulizni is.
azóta még 3 ilyen álprofil-os próbálkozása volt(ma a 3.).
nagyon elegem lett belőle.
kinek mi a tapasztalata, volt hasonló személy, aki állandóan zargatta, nem hagyott neki nyugtot? hogyan sikerült leépíteni?
Elmeselnem a tortenetemet, hogy megertsd, hogy ez azert nem minden esetben a "zaklato" hibaja vagy nem 100%-ig. Ez alt. annak tudhato be, ha valaki nem illo modon zarja le a kapcsolatat.
Egy fiuval 5 honapig beszelgettem a neten minden nap. Azt mondta vegig, hogy szeretne, ha talalkoznank. Egy kontinens valasztott el minket. Azt mondta, hogy latogassam meg en, ha arra jarok (termeszetesen sajat penzemen stb., de nem ez lett volna a gond). Mar elkezdtem intezni a vizumot, mikor eltunt egyik naprol a masikra. Nem ertettem, mert soha nem adta jelet annak, hogy nem akar semmit (hozzateszem, termeszetesen nem akartam tole semmi rosszat meg eroltetni barmire is; o is tudta, hogy tobb penzem van, mint neki, nemhogy meg en semmizzem ki). Csak annyit kellett volna mondania, hogy bocs, mar nem akarok beszelni veled, legyszives ne kolts arra, hogy ide jossz. Ehelyett egyik naprol a masikra megszakitotta velem a kapcsolatot. 2-3 alkalommal irtam neki emailt, mert feltem, hogy baja esett. Erre honapokkal kesobb teljesen veletlenul megtalaltam egy kozossegi oldalon meg akkor is sokat sirtam, vartam minden nap, azt hittem, hogy valami nagyon rossz tortent vele. Irtam neki. Erre a valasz: "allj le, ne zaklass", semmi mas, ennyi allt a gyava emailjeben ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy nem akar o az eg vilagon semmit tolem. Nem volt tisztesseges a jateka. Persze nem irtam neki soha tobbe, de jo lett volna tudni, hogy mi tortent es ha nem pazarolt volna el ennyi idot az eletembol. Egyesek annyira elo tudjak adni magukat, mert epp szorakozhatnekjuk van, a masik erzelmei nem szamitanak. Persze fiatal voltam, naiv, de ez akkor sem volt tisztesseges tole. Ez az ember, aki zaklat teged, valamit nem tudott magaban lezarni veled kapcsolatban es jo lenne, ha inkabb egyszer megbeszelned vele, hogy megnyugodjon, le tudja zarni ezt.
nem akarok vele beszélni...szét akarta fúrni a kapcsolatomat a barátommal. olyanokat írt neki, h ő a helyében már rég szakított volna velem, m én egy pénzéhes szemét vok.( pedig ő henceg mindig a pénzével).
a barátom persze tudja, h ez nem így van, és ez után tiltottuk le mindketten.
volt barátommal összejött, és állítólag nagyon szerelmes belé...de azt nem értem, ha ez így van, miért foglalkozik mégis mindig velünk?( az exemmel már nem tartom a kapcsolatot, sem a közös haverokkal).
"nem akarok vele beszélni"
Ez itt a gond. Addig nem fog beken hagyni, amig magaban nem tudja ezt helyre tenni. Valami oka biztos, hogy van. Ne haragudj, de nem lehet, hogy nagyon egyoldaluan nezed ezt es o valamiert haragszik vagy hasonlok? Ha nem lennel fontos neki, nem csinalna. Szerintem az lenne a legtisztessegesebb, ha beszelnel vele normalis hangnemben. Azert annyit megerdemelne, hogy ezt megprobald normalisan lerendezni.
ezt írtam neki...azóta az előbb kaptam tőle egy levelet.
fenyegetőzik benne, hogyha "nem megfelelően viselkedek vele, akkor nagyon sokat tud ártani nekem, tudom nagyon jól".
ezért írtam, h nem lehet vele beszélni. aki ilyen szemét volt, és azt akarja, eljátsszam neki a barátot, miközben frászt kapok tőle, az sztem elmebeteg.
de azért köszi a tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!