El lehet kerülni egy utcai támadást?
Lehet valamit tenni, hogy ha pl megyek utcán, akkor aki rabló, vagy támadó, ne akarjon kirabolni, inkább menjen el mellettem, vagy keressen egy más embert, akit könnyebb megtámadni?
Van valami statisztika, hogy kit szoktak inkább megtámadni utcán, kin látszik, hogy könnyű kirabolni?
Most, hogy gyúrjam ki magam, az nem jön be, mert az sok idő.
Más ötlet?
Ha kigyúrod magad sem mész semmire. Hiába vagy nagydarab, ha nem tudsz verekedni, és csak állsz mint egy fa. Én viszont hiába vagyok csak alig 70 kg, sok embert haza tudnék vágni rendesen.
Kezdj el valami önvédelmi sportot, a gyúrást meg felejtsd el, mert verekedés terén semmire nem mész vele.
Nem lehet elkerülni, ha valaki téged szemel ki, akkor már tök mindegy.
Az izom meg az önvédelmi sportok meg mennek a levesbe, ha pl. rád lő, vagy pánikba esel, mert kés van nála.
Ne legyen rajtad ékszer, drága márkás cucc, amiért érdemes megtámadni, ne villogtasd a készpénzed, és ne úgy járkálj, hogy most téged fognak megtámadni, és előre be vagy tojva.
A kötekedőktől meg semmi sem ment meg.
Én nem is hordok ékszert pont ez miatt. Ha akarnak úgyis megtámadnak.
Mikor este megyek haza, azért néha parázok bár az még a jobbik eset ha nincs senki az utcán és úgy kell hazamennem. Ha két cigány áll a járdán az szívás. Jártam már így. Elém álltak de jött egy kocsi és eltudtam szaladni.
Már bocs de az önvédelmi sportok nem hinném, hogy mennének a levesbe. A pisztoly ellen nem sokat tudsz tenni, de akik az utcán kötekednek, azok nem nagyon futkosnak pisztollyal, max késsel. A kés elhárítására pedig nincs is jobb, mint valamelyik önvédelmi sport. Nyugodtan nézz utána, ennek külön technikája van, hogy szedd ki az ellenfeled kezéből a kést, vagy legalábbis hogy tartsd távol a testedtől. És mellesleg az önvédelmi sport az önuralmat is erősíti.
A gyúrásról már elmondtam a véleményem, azzal valóban semmire sem jutsz. Az csak jól néz ki, meg esetleg nagyobbat tudsz vele emelni, de egy bunyóban nulla.
Ha egyiket sem akarod, akkor vegyél egy gázpisztolyt, bár azzal nem sokra mész szintén, inkább csak ijesztő hatása van, vagy ha nagy szerencséd van kissebb sérülést okoz.
Az első és legfontosabb szabály az, hogy mindig legyél tisztában a közvetlen környezeteddel. Sokan bedugják a fülüket zenével, vagy elbambulnak, gondolataikba merülnek, ők az elsődleges célpontok. Nagyon egyszerű őket megközelíteni, meglepni, lehengerelni. Ha figyelsz a környezetedre, akkor egy idő után kialakul egy hatodik érzékszerved, amivel kiszúrod, ha valaki a közeledbe akar jutni, vagy figyel téged.
A második a józan ész szabálya. Ha el tudod kerülni, sose közlekedj kihalt, kivilágítatlan, rossz környéken egyedül. Maradj a főútvonalak mentén, ahol sok ember van. Figyelj. Ha az utadban egy kisebb csoportot látsz, akkor nem szégyen kerülni, kitérni, pláne ha egy kocsma vagy szórakozóhely előtt csoportosulnak, hangoskodnak. Győzzön a bölcsesség, még akkor is, ha nagy darab vagy. Hidd el, ha többen vannak, akkor az erő nem számít.
Ha valaki hozzád lép, reflexből lépj hátra, tarts pár méter távolságot. Lehet, hogy csak az időt kérdezné meg, vagy útbaigazítást akar, de ezt nem tudhatod. Vedd úgy, hogy potenciális rabló.
Ha már bekövetkezett a támadás, akkor két dolgot tehetsz: futsz vagy szembeszállsz. Inkább fuss, biztosabb, és közben kiabálj segítségért. Ha nincs menekülési útvonal, és fegyvertelen vagy, akkor érdemes odaadni, amit kérnek. Azok csak tárgyak, de ha ellenkezel, akár meg is halhatsz. Ha van fegyvered, akkor mindenképpen használnod kell, még ha a helyzet nem is ideális. Ha nem használod, és kizsebelés közben megtalálják nálad, szintén megölhetnek, aztán még a végén önvédelemnek is állítják be. Ha lőfegyvered van, akkor addig tüzelj, amíg a támadók mind a földön nem fekszenek. Ha gázpisztolyod/spréd, akkor arcra lőj 2-3-at maximum, és a kavarodást kihasználva menekülj az ellenkező irányba. Puszta kézzel nem érdemes harcolni, mert mindig előkerül a kés, és az ellen csak egy tapasztalt küzdő tud védekezni. De a legjobb tényleg az, ha nem kerülsz önvédelmi helyzetbe, figyelsz arra, mi történik körülötted.
Legyél résen, ha valaki közvetlen a hátad mögött megy. Inkább engedd előre.
Ha "nehézfiúk" jönnek veled szembe, ne nézz a szemükbe. Ne riszáld a fenekedet, ne lötyögtesd a melleidet.
Szerényen lapulj a falhoz.
Így se 100 %, hogy nem találnak meg.
Tuti módszer nálam mindig bevált : a kutya. Persze valami nagydarab kiképzett örzővédő fajta, ami szépen ballag melletted. Elkerül mindenki nagy ívben, és keresnek egy gyengébb célpontot.
Bérgyilkosok ellen persze nem jó.
A többit már leírták, ne viselj ékszert, ne fogdoss drága telót. Kigyúrni magad ezért nem érdemes, bekostólnak úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!