Milyen a pszichodráma?
Wikipédia szabad enciklopédia szerint:
„A pszichodráma olyan terápiás, majd személyiségfejlesztő-, önismereti- (csoport)módszer, mely a cselekvésen, a cselekvés átélésén, a cselekvés közben érzett érzelmek tudatosításán, a belátáson alapul.”
A Rebirthing a pszichodráma egy formája, ahol a lélegzés egy bizonyos formáját alkalmazva érik el a cselekvések, események közben érzett érzelmek tudatosítását, a belátást. Én sokszor részt vettem ilyen „lelkigyakorlaton”, rám különösen jó hatással volt. Itt talán el kell mondanom, hogy akkoriban lelkileg nagyon rosszul éreztem magam, annyira hogy elhatároztam, bármi is történik, én részt veszek. Az eredmény, mint már említettem egyszóval nagyszerű volt. Akkor egy időszak indult el számomra amit egy folyam gyorsulásával lehetne összehasonlítani, az események egyre gyorsabb ütemben követték egymást. A sikertől felbátorodva több ilyen személyiség- önismeret- (ön-)tudat fejlesztő gyakorlaton vettem részt mint bio-energetika, zazen, Vipassana, és hasonló dolgokban, egytől egyig pozitív eredménnyel.
Mint ahogy előző válaszból kivehetted, e dolgok az egészséges idegzetű embernek lettek kitalálva aki valamivel küzd, a gyengébb idegzetű ember ne vegyen rész ilyen gyakorlatokban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!