Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak szerintem nem jó dolog ez?

Csak szerintem nem jó dolog ez?

Figyelt kérdés
Leír valamit a kérdező, vagy ha beszélsz a barátoddal, elmesél/leír egy sztorit, valakit elkezd ócsárolni, hogy ilyen-olyan, mondja hogy milyen szemét, mert hogy így csalt meg, úgy csalt meg, így szemétkedik, úgy szemétkedik.Ezt általában el is hisszük, és olyan szemmel nézünk a másikra. Ez a Gyk-n is megfigyelhető: Megcsalt a barátom/barátnőm, mekkora egy utolsó szemét, mit tegyek". Az erre érkezett válaszok természetesen: " Ú tényleg mekkora szemét, csessz ki valahogy vele".Szerintem elég kevés ember agyában fordul meg az, hogy esetleg az adott személy is tehetett valamit azért, hogy megcsalták (természetesen nem jó dolog ez, csak úgy állítják be, mintha teljesen oktalanul történt volna), vagy hogy kiközösítik(ez se szép dolog, de reméltem értitek, hogy miről beszélek). Miért nézi a legtöbb ember csak az "egyik" oldalt?
2011. febr. 10. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem láthatja a másikat. Egyébként én figyelembe szoktam venni, hogy azért semmi sem ok nélkül történik... egyszerűen nem lehet jobb tanácsot adni párkapcsolati, vagy egyéb kapcsolati problémáknál, mint hogy beszéljétek meg, mert csak ők tudják, mi a helyzet. Ami még segíthet, az saját értékrend, tapasztalat hasonló dologról.
2011. febr. 10. 17:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát igen, sajnos tényleg nem lehet a legtöbb esetben megtudni a másik fél véleményét...
2011. febr. 10. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel abszolut nem ertek egyet:

"esetleg az adott személy is tehetett valamit azért, hogy megcsalták (természetesen nem jó dolog ez, csak úgy állítják be, mintha teljesen oktalanul történt volna)"

Nincs olyan dolog, amiert valakit er megcsalni, tehat a megcsalas nem lehet jogos.

Ha valaki mondjuk tehet rola, hogy a parja eltavolodik tole, mert nem torodik vele vagy keresztbe tesz neki, akkor egy tisztesseges ember azt mondja, hogy OK, ennyi volt, szakitsunk es utana kezd kapcsolatba. Ha megcsalja, az onzoseg es megalazo. Akarmit is tett a masik fel, nem erdemli meg, hogy megcsaljak. A kikozositesrol meg annyit, hogy sokszor ok nelkul is kikozosithetnek egy embert foleg egy nem felnott kozossegben csak azert, mert zarkozottabb. Nem kell ehhez kulon ok. Az emberek tobbsege onzo, szemet es nem erdekli a masik.

Termeszetesen a masik fel velemenyet, leirasat nem latjuk es az is lehet, hogy elferditik a sztorit, de vannak olyan esetek, amikor tenyleg szemet a masik fel. Egy megcsalas hogy lehetne a megcsalt fel hibaja, mikor a megcsalas mar onmagaban nem tisztesseges? Ha olyan rossz azzal az emberrel, kilep a kapcsolatbol es kezd massal. Ha megcsalja, akkor tenyleg szemet es ezen nincs is mit ragozni.

2011. febr. 10. 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Részben egyetértek veled. A félrelépés azonban általában egy reakció valamire, egy hiányérzet, vagy akár bosszú, stb... tehát a dolog igenis a másikon is múlik. Ezzel nem azt mnodom ,hogy a megcsalás jogos, én is elítélem, de azt mondom, hogy van oka, és a másik fél is az esetek 90%-ában hibás. Ha másban nem, akkor abban, hogy vak volt, és nem vette észre, hogy tönkrement a kapcsolat, vagy rés keletkezett. Ugyanakkor erre nem megfelelő reakció a megcsalás, valóban szemétség, tehát alapjában véve egyetértünk, de mégis van egy árnyalatnyi különbség szerinem.
2011. febr. 10. 19:36
 5/7 Bretso ***** válasza:
A megcsalásra NINCS mentség, semmi, soha, nincsen, nuku. A megcsalás az a dolog, amit egy kapcsolatban a legmegalázóbb, legundorítóbb cselekedetnek tartok.
2011. febr. 10. 21:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Oké. nehogy a kérdésre koncentráljatok, inkább szerintem is a megcsalásra.
2011. febr. 11. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

De akkor mi a kerdes?

Igen, rossz dolog, hogy csak az egyik oldalt latjuk, de ez van, mivel a masik fel velemenyet, leirasat nem ismerjuk. Most ezen mit lehet meg ragozni?

2011. febr. 11. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!