Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem lehet az embernek...

Miért nem lehet az embernek magánélete falun?

Figyelt kérdés

Én sajnos faluban élek, de már torkig vagyok vele...

Mindenki ismer, mindenki köszön, ha bohóccipőbe mennék ki az utcára, akkor fél óra múlva a falu másik fele is rólam beszél. Senki sem a saját nyomorával törődik, hanem mással: ha gazdag vagy, kibeszélnek, ha szegény vagy kibeszélnek. Ha inkább a 4 falat választom helyettük, akkor is kibeszélnek, Mi a f*szért kell mással foglalkozni?

Nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne köszönnének 25-en, és ha nem köszönök vissza bunkó vagyok.

Velem van a baj???

2011. febr. 8. 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Ez a falusi élet velejárója. Egy városban ezer lehetőséged van a szabadidő eltöltésére, mozi, színház, bulik, bálok, könyvtár, fesztiválok, stb. Az ember tud magával mit kezdeni.

Ezzel szemben falun mi van? Max. évente egyszer búcsú, bál, havonta 1-2 alkalommal buli a fiataloknak.

Az emberek unatkoznak, nem tudnak magukkal mit kezdeni. Egy szórakozásuk van a tévén kívül: a másik kibeszélése.

Szerintem ez a logikus magyarázat és nem tudsz vele mit kezdeni, nem fog egy színtársulat leköltözni úgy, hogy egy-két néző előtt mennének az előadásai. Ha nagyon nem bírod, költözz városba. Én is pont ezért költöztem amint tudtam :)

2011. febr. 8. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Miért fáj az, ha köszönni kell a másik embernek? Miért esik jól bunkónak lenni?

Én is falun élek és imádom. Ez egy igazi közösség, akármi baj van, ott vannak a szomszédok, ismerősök. Nem kell annyira félned, hogy betörnek, mert van aki néha ránéz a házra és szól, ha valami van. Jobb lenne zombiként közlekedni egymás mellett? Költözz panelba....

2011. febr. 8. 11:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 évig éltem Pesten, 10 éve vagyok vidéki, tehát mindkét oldalt ismerem. Pesten is kibeszélik a másikat ugyanúgy mint vidéken, viszont köszöngetni nem kell mindenkinek. Vidéken szóba kell állni valóban másokkal, ami hidd el nem mindig rossz. Pesten nem szól hozzád senki, sőt furcsállják, ha egy vidéki elkezd beszélgetni veled a boltban. A törődés nem rossz dolog, bár terhes lehet. Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak a hátad mögött, de egy fejbiccentést az emberek felé ki lehet bírni.
2011. febr. 8. 12:01
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
Pestről költöztem kisvárosba, ahol ugyancsak divat a köszöngetés(és a háta mögött kibeszélés). Én megtartottam a pesti módszert: ha nem ismered, nem számít, így nem köszöngetek mindenkinek, és az utcán MINDIG zenét hallgatok, szóval úgysem hallok semmit a zenén kívül. Hogy kibeszél valaki? És? Nekem ők senkik. Van a családom, a barátaim, néhány ismerős, és ennyi.
2011. febr. 8. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Városban élek egy társasházban és a szomszédoktól itt sincs magánéletem. Nem hinném, hogy ez annyira lakóhelytől függene.
2011. febr. 8. 13:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én éltem vidéken, és élveztem az emberek közvetlenségét, szemben a pestiek "még akkor sem figyelek rád, ha már fellöktelek".

Csak sajnos munka miatt nem lehetett maradni... Vagyis a munka meg nem léte miatt :(

2011. febr. 8. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:
A falu lakói csak törődjenek a maguk dolgával! Ha kibeszélnek, pletykálnak? Majd úgyis mindjárt jön a következő téma, és el is felejtik. Kit érdekel? Ha meg köszönnek neked, köszönj vissza. Olyan nagy fárdtság az neked? Kiejteni egy Csókolomot vagy Jó napot-ot annyira nehéz lenne???
2011. febr. 8. 13:42
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

Na ezért nem lakom faluban. 10 hónapig éltem ilyen helyen és már az utcára nem akartam kimenni annyira irritált a sok pletyka. Nem hiszem, hogy nem tud mindenki a saját dolgával foglalkozni. Végigmentem egy elegánsnak szánt és történetesen fekete ruhában a falun mindenki találgatta, hogy ki halt meg.

Most egy kisvárosban élek. Itt is tudnak egymásról az emberek, de mégse annyit ez így pont megfelel nekem.

2011. febr. 8. 14:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Ilyen a falu. Költözz városba, ha nem tetszik.

A városnak is van hátránya. Pl. ha Pesten rosszul leszel az utcán és eldőlsz, akkor előfordulhat, hogy az emberek egyszerűen kikerülnek, mert vagy azt gondolják, hogy megint egy hülye részeg vagy drogos, vagy azt, hogy valami ócska trükk, pl. zsebtolvajok ólálkodnak a környéken, és ezzel terelik el az emberek figyelmét.

2011. febr. 8. 16:30
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

látod, én ezért IS szeretek Bp-en élni, akármilyen jó lehetőségem, életkörülményeim lennének falun, akkor sem mennék.

itt el lehet vegyülni az emberek közt, senkit nem érdekel, hogy hogy nézel ki, kikkel barátkozol, kivel táncoltál netán flörtöltél a múlt heti buliban.

falun meg még azt is kipletykálják rólad, ami meg sem történt.

a köszönést én sem értem. kb 8 éves voltam, és lementem vidékre a rokonokhoz. mentünk az utcán unokatesómmal, és köszönt neki egy fickó, a lány visszaköszönt, és jól lecseszett, h miért nem köszöntem én is. erre én gyermeki naivitással néztem rá, és mondtam, h ismeretleneknek nem szoktam csak úgy köszöngetni.

jó, persze, ha valaki odabök egy hello-t vagy egy jó napotot, azt illik viszonozni, viszont nem muszáj kezdeményezni.

igen, sok vidéki ember nem tudja mással elfoglalni magát csak a tv-vel, és ha már ebben sincs semmi jó, akkor megy a pletyiparty az öregasszonyok közt.

költözz városba, ez az egyetlen megoldás! anyum is azért jött el anno a falujából 20 évesen mert nem bírta ezt a mindenki ismer mindenkit dögunalom életet.

2011. febr. 9. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!