Milyen az élet Svédországban? Érdemes ott kinnt élni? Milyen a svéd nyelv?
Szerintem mindenképpen próbáld meg. De lehet hogy jobb ha egy kicsit vársz vele, mivel a válság Svédországra is kihatott egy cseppet... Itt is nőtt a munkanélküliek száma, és most sokkal nehezebb elhelyezkedni, mint két évvel ezelőtt. Bár ez szakmától is függ. És én azt tudom tanácsolni, ha megpróbálod, akkor érdemes a határ menti részeket megpróbálni, mert pl. Dániát kevésbé érintette a válság, és most már sokkal jobb helyzetben van. Erre felé sok svéd jár át minden nap dolgozni Dániába, mert ott többet tudnak kereseni, ha átváltják a dán koronát svédre, akkor kapnak kb 30% pluszt is. A népről annyit, hogy sokkal barátságosabbak, és nem törődnek (rossz értelemben) annyit a másikkal, mint magyarországon. A közbiztonság is jobb, bár itt sok muszlim van, és mint Magyarországon a romák, itt ők csinálják a legtöbb problémát. De közel sem olyan rossz a helyzot mint mo-n. Összegezve: szerintem megéri. De nagyon fontos hogy mielőtt kijönnél!, tanuld a nyelvet(legalább alapfokig juss el, utána itt úgy is sok ragad rád), és találj egy biztos munkahelyet magadnak.
Sok sikert kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!