Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lerombolják a Párisi Udvart?...

Lerombolják a Párisi Udvart? Nem tudunk ellene semmit tenni?

Figyelt kérdés

Ma hallottam,hogy le akarják rombolni a Párisi Udvart és,hogy irodaházat vagy valami olyasmit szeretnének építeni helyette. Ez igaz? És ha igen nem lehet ellene tenni valamit,mint pl.: aláírásokat szerezni,hogy ne rombolják le,vagy valami hasonló? Gyönyörű az az épület és szerintem nem szabadna veszni hagyni!

L/15 (nem érdekelnek az olyan válaszok,mint pl. "kis 15 éves mit ugrál",szóval kérem az olyanok miattam ne koptassák a klaviatúrájukat,akik ezt szeretnék leírni!)

2011. jan. 30. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hol hallottad, vagy hol olvastad? Linkeld már be! Szerintem tuti, kamu, ezt nem csinálhatják...
2011. jan. 30. 19:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Ma voltunk az egyik barátnőmmel ott és épp jött ki a házból (liftből ki) egy úr és megkérdeztük,hogy laknak-e ebben a házban. Azt mondta,hogy a többesszám túlzás mert szinte már cak ő van,mert ősszel le akarják rombolni! Ahj,teljesen felment az agyvizem... Hogy képes valaki ilyet tenni?! Én ez ellen tenni akarok valamit... csak nem hiszem,hogy 15 éves kis lázadóra hallgatna akárki is...
2011. jan. 30. 19:07
 3/13 anonim ***** válasza:

Fokozottan védett műemlék épület!!!

Hogy rombolnák már le? Ne higgyél el mindent!

2011. jan. 30. 19:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Oké... Csak akkor miért mondta volna az ott lakó emberke,hogy leakarják rombolni és irodaházat csinálni belőle?
2011. jan. 30. 19:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. De azt tuti nem engedik meg. Az egyik legszebb épület pesten...
2011. jan. 30. 19:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Elvileg elvan már döntve...És sokan azért költöztek el.
2011. jan. 30. 19:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is hallottam hogy több épülettel együtt eladják azt is valami külföldi beruházóknak, de kétlem hogy lebontanák, lebonthatnák... Anno még kb egy éve amikor én hallottam erről, akkor még úgy volt hogy néhány épületből luxus hotelt csinálnak, magát az épületet csak felújítva, de a jellegét meghagyva! Gondolom erre is hasonló sors vár, bár akkor azt olvastam, hogy eme épület nem lenne szerencsés hotelként!
2011. jan. 30. 19:34
 8/13 A kérdező kommentje:
De hova tűnne az a régies hangulata,ha felújítanák és ilyen csili-vili lenne az egész...? Hiába "csak" felújítják.. akkor is veszít a szépségéből.
2011. jan. 30. 19:37
 9/13 anonim ***** válasza:
A felújítás nem feltétlenül jelenti azt hogy elveszíti a jellegét! Sőt... mivel műemlék ezért nagyon is korlátozva van, hogy mit tehetnek meg az épülettel és mit nem! Abszolút korszerűen is fel lehet újítani egy épületet úgy, hogy a jellegéből, a szépségéből nem veszít semmit, csak éppen nem omladozik a vakolat róla! Szerintem pl egy ilyen épület nagyon is megérdemelné azt hogy hasznosítsák, és ne pangjon az ürességtől, mert így tényleg csak az lesz a sorsa, hogy annyira tönkre megy, hogy már csak bontani lehet, felújítani nem! Nyilván aki megvesz egy ilyen régi épületet úgy hogy tisztában van azzal, hogy műemlék, az úgy is akarja hasznosítani az ahogy az van, nem akar belőle valami modern dolgot kihozni ami abszolút nem illik az épületre! Mivel én valóban kiemelt műemlékek közé tartozik, szinte biztos vagyok benne, hogy addig ameddig szerkezetileg stabilnak tartják, NEM fogják lerombolni, maximum azt tudom elképzelni hogy a belső részéket alakítják kicsit át, de természetesen ott sem tehetnek meg mindent, dehát kétlem hogy a jellegéből bármit is veszítene! Utolsó voltam...
2011. jan. 30. 20:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Ne mondd már, hogy az a sötét luk, ami most a Párisi udvar jó állapotban van így. Mindenképpen fel kell újítani a térrel együtt és egy elegáns üzletsort kell létesíteni benne. Egy ilyen helyet vétek lenne így hagyni.
2011. jan. 31. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!