Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az amerikaiak hogyan tanítják...

Az amerikaiak hogyan tanítják a nebulóiknak töriórán azt, hogy kiírtották az indiánokat?

Figyelt kérdés
Úgyértem sokkal több indiánt öldöstek meg,mint Hitler zsidót.Tisztában vannak evvel.mikor az őseiket magasztalják a fenenagy nemzeti identitásukkal?
2009. febr. 4. 22:11
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
67%
Aki irta, hogy a brittek irtottak az indianokat szamomra vicces, hiszen, mikor az indianokat elkezdtek kiirtani, meg nem is beszlhetunk a patriota jenkikrol... Az, hogy az indianok harcoltak egymassal is, meg nem ok arra, hogy kiirtsak oket. "Hány nemzetet töröltünk el a föld színéről mi európaiak ez alatt az idő alatt?" Tenyleg, hany nemzetet is irtottunk ki? Teny, hogy a zsidokat megszazadoltak, kaptak/kapjak/el is veszik a karteriteseket becsulettel. Az indianok nem tudtak a nemzetkozi birosaghoz fordulni. :(
2009. febr. 5. 00:49
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

A pokrócos történet igaz, vírussal fertőzött pokrócokkal is tizedelték őket, az egyik South Park epizódban fel is dolgozták ezt.

Egyébként ott az igazság, h történelemkönyvet a győztesek írják.

2009. febr. 5. 08:00
 13/30 A kérdező kommentje:
Berlinben a volt Hitler bunker mellett van egy hatalmas holokauszt emlékmű a zsidóknak.Az indiánoknak hol állítottak ilyent?
2009. febr. 5. 09:06
 14/30 A kérdező kommentje:
Akkor is kiírtottak ehy egész nemzetet.Ilyent rajtuk kívül senki sem csinált.Még a Lenin-Sztálin "koalíció" sem.És a pokrócos hibát sem "véletlenül" követték el.Arról nem beszélve,hogy képesek voltak a bölényeket is szinte majdnem teljesen kiírtani azért,hogy ÉHEN haljanak az Índiánok,ami köztudottan sokkal kegyetlenebb halál,mint a ziklonB.És Kórea és Vietnám?Csupán egy ideológiai eszméért milliókat napalmozni?Az amcsik mindent büntetlenül tehetnek?
2009. febr. 5. 09:17
 15/30 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk se nagyon tanítják honfoglaló őseink kalandozó hadjáratainak vérengzéseit.

Egyébként meg kicsinyes írigységet érzek a kérdésben.Mintha a mai Amerikaiak tehetnének a gyarmatosító (most figyelj!) EURÓPAIAK elmebajáról!

Gondolkodj már egy kicsit,könyörgöm!

2009. febr. 5. 09:55
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

A pokrócok nem véletlenül voltak himlővel fertőzöttek.

A Rézbőrű naplóban azt olvastam, hogy a gyarmatosítók egyetlen olyan háborút sem vívtak az indiánok ellen, ahol ne lett volna indián szövetségesük! :(

Afrikában legtöbb esetben egy-egy "király" adta el a saját népét, vagy egyik néger törzs az általa leigázott másik néger törzs tagjait adta el rabszolgának a gyarmatosítóknak. :( Tehát sajnos nem ilyen egyszerű a képlet hogy gonosz fehérek, ártatlan indiánok, s feketék. Sokáig én is ezt hittem, de nem így volt.

2009. febr. 5. 11:09
 17/30 anonim ***** válasza:
55%
Nem, ezt nem tanítják nekik. Aki találkozott már az amerikai oktatással, az tudja, hogy azokat az eseményeket, amik arra utalnának, hogy ők se tökéletesek, gondosan elhallgatják. Kérdezz csak meg egy amerikait, mit gondol a történelmükről! Elmondja majd, hogy milyen nagyszerű és gazdag ország az övék, de az indiánokról hallgatni fog.
2009. febr. 5. 19:38
 18/30 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy elnézem, az első, és az utolsó (előttem lévő) válaszolón kívűl senki nem válaszolt a kérdésre.

Tehát a kérdés nem arról szólt, hogy mennyi indiánt és ki írtott ki, meg hogy az még angol volt-e, vagy már nevezhető amerikainak, hanem arról, hogy oktatják-e ezt.

De nem baj, hiszen ugye sokkal jobb megint erről beszélni, hiszen fajelmélet meg más nemzetek szapulása van benne... :S

Érdekes egy kérdés amúgy. Hiszen azért elég fura lenne, ha a rabszolgaságot kihagynák az okításból egy olyan suliban, ahol mondjuk minden 5. gyerek fekete.

De azért indiánból, indián származásúból is van jócskán még. Fura egy érzés lehet egy indián gyereknek, amikor rákérdez a tanártól, hogy "akkor hogy is volt az?". :)

Igazából - ha jól tudom - említik a dolgot, de csak éppenhogy. Jöttek az angol/francia gyarmatosítók, háborúk voltak (nem szimpla öldöklések), majd megegyeztek egymással a fehérek és az indiánok (hogy lehessen ünnepelni a hálaadást is :D ), majd jött az észak-dél konfliktus, végül pedig pár lázadó indián törzset vertek le. És onnantól már nincs gond. (Bár ez a "lázadó indián törzs" kérdéskör azért necces lehet.)

Szerintem nem dramatizálják túl ezt a kérdéskört. Valahogy tényleg annyira oktathatják, mint a mi kalandozásainkat Európában. Mentünk, öltünk, jöttünk. Jártunk erre is, arra is, győztünk is, meg nem is, a végén kikaptunk, és nem mentünk többet. Ennél többet csak az tud, aki utánaolvas. Szerintem ott is így van ez. (Bár nem jártam amcsi iskolába; csak voltam kint, szóval nem 100%, hogy így van.)

2009. febr. 6. 13:21
 19/30 A kérdező kommentje:
Na végre erre a válaszra vártam.Köszönöm!
2009. febr. 6. 16:56
 20/30 anonim válasza:
Utolsó válaszoló jól gondolja. De a kérdésre a tömör válasz: röviden, érzelemmentesen.
2009. febr. 7. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!