Ezért nem járna valami büntetés? Vagy valami?
Kb fél órája láttam, hogy a tv6on , úgy reklámozták az egyik sorozatot ( Euréka) , hogy Magyarországi premier ma a tv6on.
De ez a sorozat sztem már vagy 3-4 éve volt a tv2őn. meg sztem már máshol is .
Akkor most úgy reklámozni , hogy Magyarországi premier, nem megtévesztés?
A harmadik évad 2008-as eredetileg. Ha azt most itthon magyarul kezdik leadni, akkor az évadpremier is annak vehető hogy itthon először lehet látni, függetlenül attól hogy első és másodikat már valamikor leadták.
Az lenne a megtévesztés ha mondjuk a Rém rendes családot jelentenék be premierként, mikor már tizen...sok éve adják le mindig más csatornán.
Visszafelé gondolkodva egy filmet sem lehetne itthon a moziban premierként bejelenteni, ha egyszer Amerikában előtte egy héttel volt premier, mert a világon nem itt lesz az első alkalommal vetítve, elveszti a premier kifejezés a jelentését. Akkor viszont a csatorna sajátjaként hirdethet premierként akár egy sorozatot, akár csak egy évadot, függetlenül attól hogy az országban előtte más már adott le részeket az adott sorozatból.
az első évadot kezdtél el most a viasaton , nem a 3.at.
amúgy meg ilyenkor ált. úgy szokták bejelenteni , hogy magyarországi évadpremier. már hallottam így más sorozatoknál, de ennél nem így volt, meg amúgy is mondom , hogy 1. évad.
A filmeknél sem úgy szokták , hogy mondjuk legyen most egy aktuális - Tron: Legacy, tehát nem úgy jelentik be, hogy premier, hanem úgy hogy itthoni , vagy úgy hogy Magyarországi , én így szoktam hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!