Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Másokkal is hasonlóan udvarias...

Másokkal is hasonlóan udvariasak a metrómegállóknál éhező gyerekeknek gyűjtő kreolbőrű személyek?

Figyelt kérdés

Nem először fordul elő velem, hogy a metróból kifelé megállítanak ilyen barna csajok, hogy erre meg arra gyűjtenek. Először csak egy nagyon aranyos lánnyal találkoztam, aki tényleg rendes volt, látszott is rajta, hogy nem olyan problémás, mint ööööö, társai, és neki szívesen adtam. Na már most, nem tudom, mi történt, de pár hete őt nem láttam, viszont megállónként ketten-hárman is ácsorognak, és roppant erőszakosan próbálják rámtukmálni a kiskutyás füzeteiket meg a hasonlókat. Az egyik már eleve úgy jön oda hozzám, hogy leszek már szíves venni egyet, mert akkor mehet haza (mindezt délben. úúúúúgy sajnálom azt, aki délig kénytelen dolgozni!). Természetesen ilyen 500-600 forintos hülyeségekről van szó, de gondoltam, ha 250 forintot adok füzetecske-bizba*ocska nélkül, neki az is megfelel. Nekiállt magyarázkodni, hogyha még adnék ennyit meg annyit, akkor az milyen jó lenne, én meg udvariasan hárítottam azzal, hogy nincs több apróm, kell az utazásra stb. Erre a pofátlan nem belenéz a pénztárcámba? Nem adtam neki többet, leráztam, erre odajön a társa, aki addig kétméterre várakozott, hogy ő meg a magyar kórusoknak gyűjt...

Ki mit tud ezekről? Valóban gyerekeknek gyűjtenek? Én eddig mindig szoktam adni, sose sokat, de azt azért megjegyezném, hogy akivel először találkoztam, az egy jó kiállású kiscsaj volt, kedves, tudott beszélni, és pár hét múlva már fel is ismert. Ő egyáltalán nem bánta, ha csak száz forintot adtam is, a nevemet is felírta az adományozók listájára. Ellenben ez a két tuskó... Mostantól ez lesz a divat a bodzaszedés mellett? Nemsokára ellepnek minket a metrókban "jótékonykodó" svéd cserediákok?

2011. jan. 16. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Gyerekeknek nem szoktak adományt gyűjteni metróban, ha van is igazolványuk, akkor az általában hamis. Volt kapcsolatom segítő szervezetekkel, egyik sem küldött ki soha kéregető embereket, pláne nem megbízhatatlannak látszó alakokat. Persze az a kéregetőnek is az érdeke, hogy hivatalosnak látsszon mappával a kézben.

Akik tényleg valaminek gyűjtenek azok pl. a greenpeace-esek, na ők hóban-fagyban kénytelenek kint lenni.

Kristnásnak adtam már pénzt, ők sem cigire-piára gyűjtenek, meg egy roma asszonyság nem fog beöltözni. De ők nem is anyáznak, ha nem adok nekik.

Élményem már elég sok volt.

Volt, hogy egy cigiző dagadt kisebbségi csaj a Móriczon a tömegben a kezembe rakta a naptárát - volt nálam 1 mappa meg könyvek, úgy tartottam, h oda tudta épp rakni - nézem mi van, erre szövegel - h jajj, ha már elvettem (!) akkor adjak érte egy ezrest, éhező gyerekeknek gyűjt. Mondom nincs, meg egy naptárért, ami boltban 100 Ft? Akkor 800. 500. Nem, végül csak visszanyomtam a kezébe, mentem tovább, erre elkezd üvölteni, h akkor dögöljél meg.

Rákóczin hasonló nőszemély, csak az mappával (benne kutyás naptárral). Vártam valakit, odajön, bocs, pár szó. Meg se várja mi van, rákos kisgyerek, kutyás naptár, öccá, nem lehetek szívtelen, szegények meghalnak, utolsó szemét lennék ha nem adnék min 500-at. Mondom bocs, de egy fillér nincs nálam - tényleg nem is volt. Elmegyek. Aluljáró másik oldalán várok tovább. Odajön megint, h biztos nincs nálam pénz? - Örülnék, ha lenne! - Mondja, hogy nézzem már meg. - Felőlem át is kutathat, ha talál valamit, akkor az az övé lehet. Odébbállt azzal, h látszik rajtam h hazudok, szegény gyerekeket nem tisztelem meg ennyivel, ezetúl mindenki hazudjon nekem és ne érjek el semmit az életben.

Szintén rákóczi, kutyás naptár, siettem, meg se vártam mit mond - utánam ordít és leköp. Láttam, h mást is megtisztelt, megpróbáltam kikerülni, de mivel nem sok ember volt, nem tudtam.

A Blahán várakozás közben figyeltem egy másoktól gyűjtögetőt, néhány kuncsaft után szépen bevásárolt rövidet meg cigit, odament az árusokhoz (akkor még virágkorukat élték) és együtt örültek a piának/ciginek. Legalább nem csak egyedül szívta el a teljes dobozt + vedelt.

Nemrég egy budai zokniárus is jól leanyázott, olyan szép tájszólással hordta el a jóqrvaanyámat mindennek, hogy egy tájnyelvkutató elélvezett volna, amiért nem vettem tőle egy ezresért 3 pár zoknit a szegény megfagyó gyerekek megsegítésére. Miért nem adja nekik a zoknit? Vagy a nem messze levő Kelenföldi pályaudvar alatt - ahol egyébként 500 egy olyan zoknicsomag - ne zoknit lopjon, hanem pulóvert.

2011. jan. 16. 19:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Én vagyok a hülye, hogy adtam... csak éppen én nagyon jótékonykodó lélek vagyok, én aztán mindig adok, de legközelebb elküldöm őket a fenébe. Igazad van, akkor azt a pénzt inkább adom egy krisnásnak, mert náluk tényleg jó helyre kerül, és soha nem erőszakoltak még rám semmit.
2011. jan. 16. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Az ilyet nagy ívben kerülni kell, ha leszólít angolul vagy valamilyen más idegen nyelven visszakérdezni. Esetleg félrevonulva felhívni a rendőröket azok kipaterolják őket, mivel úgy tudom ehhez engedély kell.

Amúgy vannak akik kinn gyűjtenek, de azok elég hitelesnek is tűnnek.

Barnáknak nem adunk pénzt semmilyen körülmények közt! Ezek nem adományt gyűjtenek, hanem maguknak piára, drogra, cigire, szóval ezeknek ne adj semmit!

2011. jan. 16. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
szólj vissza idegen nyelven vagy valami halandzsát, hogy azt higgye, külföldi vagy. más ezekkel szemben nem hat.
2011. jan. 16. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem kell keresni velük a kontaktust, és akkor nem lesz gond.
2011. jan. 17. 02:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem keresed akkor is odajönnek, normális ember nemigen megy oda, hogy bocs, mire gyűjtesz.

Ha nem válaszolsz, beszólogatnak.

Ha továbbmész, szintén - akár meg is löknek, leköpnek a primitívebbek.

Engem szólítottak már le angolul meg németül is - nem vagyok 100% magyar, pénzes külföldinek nézhettek - volt, hogy azon a nyelven válaszoltam, volt, hogy magyarul. Egyesek "külföldiül" csak annyit tudtak, hogy "dujúszpík englis", ha hosszabban válaszolok nekik, néznek, hogy mi a csudát mondhattam. :D

2011. jan. 17. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!